RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestemødre ser barna mest

Besteforeldre på morssiden har et sterkere bånd til barnebarna sine enn besteforeldre på farssiden, viser en stor studie.

(SIDE2): Forskere mener barn har et sterkere bånd til besteforeldre på morssiden. Studien er gjort på bakgrunn av at forskerne har snakket med besteforeldrene om hvor ofte de ser barnebarna ansikt til ansikt. Det melder BBC Health onsdag

Daglig kontakt
Mer enn en fjerdedel av familien på morssiden svarte at de hadde kontakt med barnebarna flere ganger i uken mens på farssiden var det bare femten prosent som hadde like mye kontakt med barnebarna.

Studien er publisert i tidsskriftet Evolutionary Psychology og er utført ved Universitetet i Newcastle og Antwerpen og hele 800 besteforeldre svarte på spørsmål om hvor mye kontakt de hadde med sine barnebarn.

For besteforeldre som ikke bodde lenger unna enn tre mil viste det seg at 30 prosent av bestemødrene og 25 prosent av bestefedrene på morssiden hadde daglig kontakt eller kontakt et par ganger i uka.

For begge besteforeldre på farssiden var prosentandelen halvert til femten prosent.

Store forskjeller
- Til og med i familier hvor det er skilsmisser fant vi store forskjeller. Besteforeldre på moren sin side gjør en ekstra innsats, sier forsker Thomas Pollet ved Newcastle University,

- Vi tror det er en psykologisk mekanisme som utgjør forskjellen. Dette fordi menn aldri har kunnet være sikre på at de er den biologiske faren til barnet.

- Denne sikkerheten foreslås å være en forklaring på at særlig bestemødre på morssiden gjør en ekstra innsats for å få besøkt barnebarna sine.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere