RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Bestemor får barna

Sist oppdatert:
I hvert fall i denne omgang. Michaels mor ønsker også å kontrollere formuen hans.

(SIDE2:) Michael Jacksons mor, Katherine Jackson (80), leverte mandag sitt krav om foreldreomsorg til en dommer i Los Angeles, melder CNN.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Hun har tatt hånd om de tre barna Michael Joseph Jackson Jr. (12), mer kjent som Prince Michael, Paris Michael Katherine Jackson (11) og Prince Michael II (7), kalt Blanket, siden faren deres døde brått torsdag i forrige uke.

Midlertidig
Dommeren Mitchell Beckloff ga mandag Katherine og Joe Jackson midlertidig foreldrerett fram til høringen som er satt opp 3. august.

Barnas bestemor har også lagt fram krav om å få administrere Michaels arv, for å forvisse seg om at den går til barna hans.

Les: - Krever ikke Jacksons barn

I rettsdokumentene står det at Katherine Jackson «formoder å styre den avdødes formue eksklusivt til fordel for hans tre barn - hennes barnebarn - etter nedbetaling av gjeld og administrasjonsutgifter».

Dommeren unnlot å ta stilling til dette, men det er ventet å bli tatt opp den 6. juli og 3. august, to datoer satt av til å avgjøre spørsmålet om hvem som skal ta seg av ungene og formuen på permanent basis.

Les: Etterlater seg gjeld på flere milliarder

Selv om Michael Jackson hadde stor gjeld og brukte mye mer enn han tjente, vil hans død komme til å være veldig innbringende, melder CNN. Naturlig nok har han ingen utgifter, men interessen for Michael Jacksons musikk og effekter har vært enorm siden nyheten om hans bortgang på torsdag. Dette vil bare fortsette. Elvis Presleys formue ble mye større etter hans død enn den var mens han levde, og man kan forvente at det samme vil skje med Michael Jackson.

Ingen mor
Moren til de to eldste barna, Debbie Rowe, har tidligere uttalt at hun knapt kjenner dem og ikke ønsker noe foreldreansvar. Michaels yngste sønn, Blanket, kom til verden ved hjelp av en surrogatmor.

Michael Jacksons far, Joe Jackson, sa ifølge CNN at han forventer at han og kona får beholde barna.

«Mamma»
Men det kan hende at barnas barnepike, Grace Rwaramba, som de har vokst opp med og kalte «mamma», også ønsker foreldreretten, og at retten finner at barna har større tilknytning til henne. Rwaramba jobbet for Michael Jackson i forskjellige stillinger i 20 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere