*Nettavisen* Nyheter.

Bestemoren: - Jenta kan være tilbake på beina allerede i dag

Foto: Eirik Bjørklund (Nordlys)

Den 13 år gamle jenta som ble knivstukket mandag er på bedringens vei.

(Nordlys) Tirsdag morgen holdt rektor ved Borkenes skole, Bodil Røkenes, samt ordfører i Kvæfjord, Torbjørn Larsen, og kommunens kultur- og oppvekstsjef, Lars Tverseth, et kort informasjonsmøte for pressen. Der kom det frem at tilstanden til jenta som mandag ble knivstukket på vei til skolen er i rask bedring.

- Vi har vært i kontakt med bestemoren til jenta. Hun forteller at det går stadig bedre for jenta, hun er på vei tilbake til sitt gamle jeg, sier rektor Røkenes, som videre gir uttrykk for sterk glede over denne utviklingen i jentas situasjon.

- Ifølge jentas bestemor så kan det se ut som om jenta allerede i dag vil få lov til å forsøke å komme seg på beina.

Skriver hilsen til jenta
Jenta er for tiden innlagt på UNN i Tromsø. Dit ble hun overført mandag ettermiddag etter at hun først hadde blitt operert ved Harstad sykehus for skadene hun pådro seg. Tilstanden hennes ble sent i går kveld beskrevet som alvorlig, men stabil av pressevakt hos UNN, Jan Fredrik Frantzen.

Også ordfører Torbjørn Larsen gav uttrykk for stor glede over utviklingen i tilstanden til jenta.

- Jenta er vårt hovedfokus i denne saken, så dette er gode nyheter.

Det er nok også nyheter som gleder elevene ved skolen, som tirsdag morgen arbeidet med å skrive en hilsen til den 13 år gamle jenta med ønske om god bedring.

Kriseteam i fullaktivitet
Tirsdag var fortsatt kommunens kriseteam i full aktivitet med å følge opp både jentas pårørende og andre ved skolen og i den lille kommunen som skulle trenge dette.

- Vi forsøker videre å ta vare på alle som er berørt av saken og følge disse opp så godt det lar seg gjøre, opplyste kultur- og oppvekstsjef Lars Tverseth til Nordlys tirsdag morgen.

Kommunens kriseteam vil være tilgjengelig for alle som føler behov for dette så lenge man ser det hensiktsmessig.

Les flere saker fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.