RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestill hudkrem på bar

Sist oppdatert:
Nå kommer såkalte «Skinbars» også til Norge. Her får du gratis analyse av huden og mulighet til å prøve produktene etterpå.

(SIDE2): Helgen 6. til 8. oktober var det Health and Beauty messe i Oslo Spektrum, med det nyeste nye innen helse og skjønnhet. Side2 var på plass og testet blant annet Dermalogicas Skinbar.

Ny metode

- Dette er en ny måte å tenke hud på, sier hudterapeut og fagsjef for Dermalogica, Ann-Kristin Stokke. Skinbar er allerede vanlig i USA og flere steder i Europa, og nå står Norge for tur.

- Dette skal være et tilbud til salongene hvor kundene kan få lov til å prøve ut produktene før de kjøper dem, sier Stokke. Hun mener det gjør at kundene blir mer fornøyd med produktene og det er også en gøy greie å gjøre for en jentegjeng, sier hun.

Slik testet vi skinbar:

Step1- Hudanalyse

- Oj, huden din er veldig tørr, begynner hudterapeuten. Hun har på seg forstørrelsesglass slik at ikke den minste lille rynke skal passere hennes møysommelige blikk. Hun lurer på om huden min føles litt stram, noe jeg nikker gjenkjennende til. Hun begynner øverst i panneregionen og fortsetter nedover til under øynene. Jeg kan se at du har blå ringer under øynene. Sover du godt om natten?, fortsetter hun.

- Tja, svarer jeg. Pleier å sove ok. Selvsagt har hun helt perfekt hud og sikkert ingen blå ringer å skimte på sikkert mange år ennå. Litt irriterende, tenker jeg.

Jeg trenger fukt
Hun sjekker ørene mine og nesa for å se om jeg har mange sorte prikker. Det har jeg heldigvis ikke. Men jeg har en del blodutredelser. Det betyr at jeg trenger en spesialkrem for sensitiv hud. Når hun er ferdig konkluderer hun med at jeg er nødt til å bruke fuktighetskremer med både fett og fukt, samt spesialprodukter hvis jeg oppholder meg i tørt inneklima med aircondition og foran en pc hele dagen.

Step2 - Test selv

Etter hudanalysen får jeg lov til å teste ut alle de produktene jeg har fått beskjed om at huden min tørster etter. I baren blir jeg mottatt av min «bartender» som viser meg hvordan jeg bruker produktene. Til slutt får jeg med meg prøver på de produktene jeg trenger.

Så får vi se om huden min blir som fløyel eller i hvert fall litt mindre tørr med nye og riktige produkter. Etter barrunden min er det kø utenfor. Dette er tydeligvis den mest populære standen på hele messen.

Riktige produkter for pengene
Og jeg skjønner hvorfor. Skal man kjøpe dyre kremer på boks vil man jo selvsagt vite at de fungerer godt. Hvor mange ganger har man ikke kommet hjem med en rådyr krem man enten ikke tåler, eller som ikke var så god allikevel. Her kan man teste, eksperimentere og finne ut hvordan huden reagerer. Dessuten kan man kjenne hvordan kremene og renseproduktene eller hudmaskene kjennes på huden i ansiktet. Ikke bare som en liten prøve på håndbaken.

Velkommen til alle hud-barer!

Vil du gå på Skinbar?
Det er kun hudpleiemerket Dermalogica som til nå har slått seg på trenden. Sjekk hvilke hudpleiesalonger nær deg som fører merket. Det forventes likevel at flere hudpleiemerker vil følge etter i raskt tempo.

Les flere helse, trening og velværesaker her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere