RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestill Potter i USA

Sist oppdatert:
Vil du ha den neste boken i Harry Potter-serien billigst bør du kjøpe den fra USA. Se prisene her.

Det er svært store prisforskjeller på den neste boken i Harry Potter-serien, «Harry Potter and the Half Blood Prince.» Hos vanlige norske bokhandlere koster boken 249 kroner, men du kan bestille den fra USA for så lite som 117 kroner.

Boken, som kommer den 16.juli og har kapittelnavn som «Draco's Detour» og «Felix Felicis» er en av de mest påventede bøkene noensinne. J.K. Rowling, kvinnen bak bokserien, har også sagt at denne boken vil være svært mye kortere enn den forrige og det går sterke rykter om at en sentral skikkelse dør. Noen har til og med sagt at det kan være Harry selv.

Billigst i test

Det er ingen moms på bøker, slik at bøker man bestiller fra utlandet kommer til Norge uten toll. I vår test av nettbutikkene var det ingen tvil om at den billigste utgaven kommer fra USA, selv om man da må forvente at boken kommer noe senere enn lanseringsdatoen. Raskere går det fra England og Amazon der. Noe dyrere, men også raskere. Play.com sender portofritt fra England, og dermed kan de fort være billigst om man kun bestiller den ene boken.

Likevel, stoler du mer på norske bokhandlere, og kanskje vil ha en faktura istedenfor å bruke kredittkort er Tanum og MAO stedene man bør bestille.

Her er prisene:

Ark.no
Den engelske utgaven koster 149 kroner.

Mao.no
Den engelske utgaven koster 149 kroner.

Bokkilden.no
Koster 149 kroner.

Tanum.no
Hos Tanum koster boken 149 kroner.

Ingen av de norske bokhandlerne lar deg forhåndsbestille den norske utgaven.

Play.com
Hos britiske Play.com koster boken 11.99 i pund, som blir 142 kroner.

Amazon.co.uk
Hos den britiske Amazon er prisen for Harry Potter 9.99 i pund, men man må legge på porto. Totalen blir likevel rundt 130 kroner.

Amazon.com
Hos Amazon.com kan du kjøpe deluxe-utgaven av den nye boken med fargeillustrajoner. Den koster 42 dollar, eller 274 kroner. Vil du ha den vanlige versjonen er prisen 17.99 i dollar, eller 117 kroner. Porto må beregnes i tillegg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere