RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestiller et til fra Aker Yards

Sist oppdatert:
Det amerikanske supplyrederiet Gulfmark Offshore har i dag erklært sin opsjon på et supplyskip fra Aker Yards. De oppdatere samtidig på kontraktsdekningen. Les mer her
Opsjonen som nå erklæres av Gulfmark gjelder et søsterskip til Aker PSV09-nybygget som allerede er under bygging. Prisen på opsjonsnybygget er omkring 30 millioner dollar, og skal leveres i tredje kvartal 2007.

Gulfmark vil være største aksjonær i joint-venture-selskapet som skal bygge fartøyet. Samtidig har Gulfmark erklært opsjonen på å kjøpe 100 prosent av det første nybygget.

- Denne beslutningen om å bygge det andre Aker 09-fartøyet bekrefter og fullfører vårt nybyggingsprogram, sier adm. direktør Bruce Streeter i Gulfmark i en kommentar.

Gulfmark har nå ti skip i ordre som vil øke deres flåte til 58 enheter i 2008.

Gulfmark melder samtidig at de nå har en kontraktsdekning i Nordsjøen på 75,3 prosent for 2006 og 37,9 prosent i 2009. I det søramerikanske markedet er flåten dekket opp 92,8 prosent og 73,5 prosent for de to årene. I det meget spotorienterte amerikanske markedet er dekning kun 14 prosent for 2006 og null for 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere