RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestiller flere LNG-skip

Sist oppdatert:
Energikonsernet BG Group har plassert ordre på ytterligere tre spesialskip for frakt av flytende naturgass (LNG). Dette kan være negativt for Golar LNG som har BG Group som en viktig kunde
Britiske BG Group er John Fredriksen-kontrollerte Golar LNGs viktigste kunde, men det ser ut til at gruppen nå foretrekker å bygge egne skip fremfor å leie inn på lange kontrakter.

Nå har BG Group igjen vært i markedet og bestilt skip. De har plassert en endelig ordre på tre LNG-skip ved Samsung-verftet i Sør-Korea. Skipene skal leveres i andre halvdel av 2006, og vil koste 460 millioner dollar. Skipene skal ha en kapasitet på 145.000 kubikkmeter LNG.

I tillegg til nybyggskontrakten har BG inngått opsjoner på ytterligere fire skip med levering i 2007.

- Dette er en stor avtale for BG. Det reflekterer utviklingen av vår langsiktige atlantiske LNG-strategi og sikrer skipskapasitet i 2006 og etter, sier adm. direktør Martin Houston i BG Nord-Amerika.

BG har i tillegg til egne skip fire skip på leie fra Golar LNG, i tillegg til at de vil overta ytterligere et skip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere