RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestiller rigg på spekk

Sist oppdatert:
Det amerikanske riggselskapet Pride International følger nå i norske fotspor og bestiller gigantrigg uten kontrakt.
Pride International som tidligere har vært trukket frem som en av oppkjøpskandidatene til John Fredriksen Seadrill, følger nå den norske aktørens strategi på bygging av rigger på "spekk".

Selskapet meldt sent fredag kveld at de har plassert en ordre på en ny ultra dypvannsrigg ved Samsung-verftet i Sør-Korea. Den nye riggen skal kunne bore på inntil 12.000 fots havdyp. Riggen forventes levert i tredje kvartal 2010.

Riggen får en prislapp for finanskostnader på 680 millioner dollar nøkkelferdig.

Pride sier i en pressemelding at de foreløpig ikke har noen inngått kontrakt som riggen skal inn på ved levering. De opplyser imidlertid at de bestiller riggen nå med tanke på å kunne innfri en spesifikk kundes krav til borestart.

- Vi har ikke kommet til en avtale med kunden, men vi mener det er viktig å gå videre gitt de langsiktige markedsutsiktene og den attraktive leveringsdatoen, sier konsernsjef Louis A. Raspino i Pride i en kommentar til bestillingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere