RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestiller supertankere

Sist oppdatert:
Bestillingene av nye supertankere har fortsatt ikke stoppet opp.
Etter et rush av bestillinger på nye supertankere, såkalte VLCC'er de første fire månedene i år, skulle en tro at det stoppet opp. Bakgrunnen for ordrerushet har blant annet vært nye krav til stålstrukturen, og dermed økt stålmengde, som ble innført med virkning fra midten av april.

Det japanske storrederiet Kawasaki Kisen ser imidlertid ut til å ville være klare til utfasing av skipene med enkle skrog i 2010. De har ifølge skipsmeglerrapproter gått til bestilling av tre nye VLC'er.

Ordrene er ikke overraskende plassert ved japanske verft. To 300.000 dødvekttonn store tankskip er bestilt ved IHI-verftet, mens ytterligere et er bestilt ved Kawasaki-verftet. Sistnevnte skip er oppgitt til 290.000 dødvekttonn.

Alle skipene skal være med levering i 2009.

Mye tyder på at antallet bestillinger av VLCC'er hittil i år nå kan ha passert 40 enheter. I første kvartal alene ble det bestilt 31 VLCC'er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere