RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bestilte 2.200 Playstation 3!

(SCEE)
Sist oppdatert:
Konsollsalget til Sony får strakes en aldri så liten boost.

Det amerikanske luftforsvaret er nettopp ferdig med en noe spesiell anbudskonkurranse: De ville ha noen som kunne selge og levere dem ikke mindre enn 2.200 enheter av Playstation 3.

I anbudsutlysningen fremgår det at det skal være versjonen med 160 gigabyte harddisk - altså ikke den nye slim-versjonen.

Hvem som har fått anbudet blir ikke offentliggjort før 10. desember, men det som er klart er at de ikke etterspør noen spill som skal leveres sammen med konsollen. Det er heller ikke etterpurt noen ekstra håndkontrollere, kabler eller noe annet tilbehør.

Årsaken er sannsynligvis at US Air Force ønsker å få levert alle konsollene sine til Air Force Research Lab (AFRL).

Hva luftforsvaret skal med så mange konsoller går ikke frem av anbudet, men siden det skal til forskningslabben er det mye som tyder på at de ønsker å se nærmere på prosesseringskraften i å koble sammen store mengder PS3-er - nærmere sagt 2.000 av dem. Konsollens Cell-prosessor ble laget nettopp for å kunne fungere godt i klustre.

Listeprisen på PS3 i USA er 250 dollar - noe som skulle gi bestillingen en verdi på 550.000 dollar. Om det er mulig å få kvantumsrabatter på en konsoll som etter ryktene ikke produseres med særlig marginer er uklart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere