*Nettavisen* Nyheter.

Bestilte drap på datterens kjæreste

En 43 år gammel mann fra Fredrikstad må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha bestilt et drap på datterens 19 år gamle kjæreste for 250.000 kroner. Til sammen seks personer er tiltalt i saken.

18.01.15 08:31

Advokat Tom Barth Hofstad representerer en 29-årig mann som hevder å ha simulert et drap for å motta 250.000 kroner mot å være leiemorder, skriver VG. Det skal han ha gjort sammen med en annen 29-åring, som også er tiltalt i saken.

– Min klient kommer til å forklare at han ville late som om han skulle drepe 19-åringen og gi oppdragsgiveren et falskt, men troverdig inntrykk av at jobben var utført, sier Barth Hofstad til avisen.

Den 19 år gamle kjæresten ble ifølge tiltalen skygget på vei hjem i februar, tvunget inn i en bil, bortført og mishandlet i en leilighet i Oslo. Han ble sluppet fri nesten et døgn senere.

Nekter straffskyld

43-åringen skal etter det VG får opplyst ha vært misfornøyd med at 19-åringen ikke var sterk nok i sin islamske tro til å fortjene datteren hans. Det er ubestridt at han betalte summen på 250.000 kronene, men han har en annen forklaring enn den politiet legger til grunn og nekter straffskyld i saken.

– Æresrelatert

– Vår oppfatning er at det er en som har bestilt et drap for å ta livet av sin svigersønn mot et pengebeløp, sa statsadvokat Trude Antonsen til NRK tidligere i januar. Påtalemyndigheten mener drapet er «æresrelatert».

De seks tiltalte er fra Fredrikstad, Sarpsborg og Oslo. Fem av dem er tiltalt for frihetsberøvelse eller medvirkning til dette, fire av dem er tiltalt for legemsbeskadigelse. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag