Bestselgerne til lavest pris

Foto: Frode Øverli / jubileumsplakaten

Pondus og Knut Nærum utfordrer Anne B. Ragde på bestselgerlisten, også på pris. Her får du bestselgerne til lavest pris.

17.10.05 13:26

Anne B. Ragde og Dan Brown har holdt toppen av bestselgerlisten for seg selv i ukesvis. Men nå får de to sterke utfordrere.

Den ene er Frode Øverli som har gjort historie med et gigantopplag av sin femte Pondus-bok. I førsteopplag ble det trykket opp 60.000 eksemplarer, noe som er historisk i norsk tegneseriesammenheng.

- Den setter faktisk rekord for tegneseriebøker i Norge. I tillegg kommer jubileumsbladet til å bli trykket opp i 122.000, sa Øverlis agent, Håkon Strand, til TV 2 Nettavisen.

Det er ti år siden Øverli tegnet sin første stripe med Pondus, men for håpenltigvis får vi flere år til med den fotballgærne familiefaren. Sist uke røk han rett inn på toppen av bestselgerlisten, og Liverpool-tilhengeren holder stand på andreplass denne uken

Les intervju med Frode Øverli her

En annen utfordrer på bestselgerlisten er Knut Nærum og «Madonna-gåten». Sammen med Nytt på nytt-forfatterne Peder Udnæs og Elisabeth Botterli har han skrevet en parodi på boka som har vært en av Norges mest solgte i over et år, «Da Vinci-koden». Med en fjerdeplass på ukas bestselgerliste viser Nærum at også parodien på suksess er godt stoff.

Les vårt intervju med Nærum her

I tillegg til Nærum er også Erlend Loe en nykommer denne uken. Han er på niende plass med Volvo lastvagner.

Nesbø sterk utfordrer
Den norske bestselgerlisten utgis av Den norske Bokhandlerforening med en ukes forsinkelse. Det vil si at denne ukens liste er basert på uke 40.

En sterk utfordrer neste gang er ventet å bli Jo Nesbøs siste krim om Harry Hole «Frelseren». Den har fått kritikere til å rulle sekseren på terningen, og viser at Nesbø har tatt fortellingene om Harry Hole til et nytt nivå - også fortellerteknisk.

Les vårt intervju med Nesbø her

Staff og Sudoku
Av faktalitteratur er det fortsatt «Løs og lær Sudoku» som troner øverst på lista.

Den mye omtalte biografien om Tor Erling Staff, har ennå ikke klart å styrte de hele seks Sudoku-bøkene som ligger på topp ti-listen, og endte på tiendeplass som eneste nykommer denne gang.

Spar 456 kroner
Det er ikke alle forhandlerne som benytter seg av muligheten å sette ned prisen på nye bøker med 12,5 prosent. Også er det variasjoner når det gjelder eldre bøker, no som åpner for fri pris. Dette gjelder for eksempel for bestselgeren «Berlinerpoplene» som selges både på tilbud og til normal pris.

Prisene i tabellen til høyre er gjelder for innbundete utgaver, og er hentet fra utsalgenes nettsider.

I vår handlekurv som bestod av 12 bøker, er det en differanse på 456 kroner mellom den billigste og den dyreste forhandleren.

Vår bestselgerliste for hvem som har bøkene til lavest pris, ser slik ut:

1. Bokklubben

2. Ark

3. Norli

4. Libris/Interbok

5. Bokkilden

6. Tanum

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.