Gå til sidens hovedinnhold

Bet av nesen til storebror

Brødrekrangel endte blodig.

I firetiden natt til onsdag fikk Salten politidistrikt i Nordland melding om at en mann var skadet ved Hamarøy hotell, skriver NRK. En mann i 30-årene hadde bitt nesen av sin storebror i 40-årene.

Uklar årsak
Ifølge politiet ble mannen sendt til Nordland sentralsykehus i Bodø.

Årsaken er ennå uklar for politiet.

- Dette er en veldig alvorlig sak. Broen har bitt av en bit av nesa. Jeg har sittet her i 26 år og ikke opplevd lignende, sier operasjonsleder Morten Alvenes i Salten politidistrikt til Nettavisen.

Onsdag ettermiddag opplyste politiet ved Hamarøy lensmannskontor at hendelsen skjedde på toalettet på en restaurant ved hotellet.

- Den mistenkte er 34, mens han som ble bitt av nesa er 44 år gammel, forklarer Alvenes.

Ifølge politiet var det en uprovosert handling, hvor lillebror hadde hoppet på storebror.

- Etter det vi vet var det ikke noe krangling. Vi var ikke på stedet og ble gjort oppmerksom på det av den fornærmede broren da han kom inn til Bodø, fortsetter Alvenes.

Politiet opplyser at det ikke skal ha vært et arrangement ved hotellet.

Ingen vitner til selve hendelsen
Gjerningsmannen har erkjent de faktiske forholdene og er en kjenning av politiet. Han skal ha vært alkoholpåvirket da hendelsen skjedde, men det er uvisst om fornærmede også var påvirket av alkohol. Det er tatt en utvidet blodprøve av siktede.

- Vi har noen vitner som vi vil avhøre og ønsker kontakt med flere. Vi vet fremdeles ikke hvorfor han bet nesa av broren sin, sier lensmann Aslak Finvik ved Hamarøy lensmannskontor til Nettavisen.

Familien til den fornærmede og gjerningsmannen skal ha vært i restauranten da hendelsen skjedde, men verken de eller andre vitner skal ha sett hendelsen. Vitnene kom først ned til toalettet etter hendelsen hadde skjedd.

Begge brødrene kommer fra nabokommunen Tysfjord. Nesen har også kommet tilbake på plass.

- Nesebiten ble funnet og sydd på igjen ved sykehuset, forteller Finvik.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett