Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler 15.000 for den perfekte nettprofil

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Alt kan kjøpes, også i jakten på en partner.

(SIDE2): Stadig flere nordmenn har laget seg en profil på en nettdateside. Noen vil finne en kjæreste, andre er ute etter mer tilfeldige forbindelser. Men uansett hva man vil oppnå, er hva man skriver om seg selv og bildene man legger ut, avgjørende for hvor mange treff man får.

Er du derimot villig til å bla opp 15.000 kroner, kan du derimot få den perfekte profilen. For det finnes hjelp, dersom du ikke klarer å lage profilen selv.

- Det er ganske dyrt, men man får mye for pengene. Og dette er ikke et produkt for alle - stort sett er det menn med gode jobber og utdannelse, men lite tid til å date og som ikke er interessert i å gå på byen for å finne noen, som er kundene våre, sier Sondre Solhaug, som er ansvarlig for nettsiden perfektprofil.no

Skreddersyr profilen
Det påstås at det er enklere for damer å finne noen som vil treffe dem via nett, enn det er for mannfolk. Og har du lite flatterende bilde og en tekst som enten er ulidelig uspennende eller fremstiller deg som desperat eller dum, er sjansen for at ingen biter på, stor.

Gjengen bak Perfekt Profil bruker sin ekspertise til å lære andre menn hvordan de skal gå frem når de snakker med kvinner, hvordan de bør kle seg, gir hjelp med bildene som brukes i profilen og hjelp til å skrive teksten der man presenterer seg selv.

Et panel bestående av jenter går deretter gjennom bilder og profiltekst og kommenterer.

- Teoriene vi benytter er basert på testing over flere år, samt en omfattende studie hvor vi intervjuet jenter som var aktive på nettdating. Vi er stolte av å være de første i Norge som tilbyr en slik pakke, og enda stoltere over resultatene kundene våre får, skriver de på sine nettsider.

Alt til den nette sum av 15.000 kroner

Forventninger
Fem unge menn mellom 20 og 30 år står bak Perfekt Profil.

- Grunntanken vår er å gjøre profilen til den enkelte så bra som mulig. Da er shoppingrunden og makeoveren viktig - mange menn har vært gift og ikke fulgt med, og kler seg gjerne utdatert. Det er ikke like lett å få kontakt med andre da, sier Solhaug til Side2.

Perfekt profil har eksistert siden tidlig 2009, og til nå hatt cirka 30 kunder som har benyttet seg av tilbudet. Ifølge Sondre er kundene i hovedsak menn i alderen 30 til 45, gjerne skilt med barn, og ikke lenger interessert i å måtte gå på byen for å finne seg en ny partner.

- Stort sett har alle vært veldig fornøyde med det de har fått ut av tilbudet, men vi vil alltid møte kunden før vi sier ja til å arbeide med han. Vi sjekker forventningene - er du 150 høy og 150 kilo tung, og har forhåpninger om å treffe en supermodell, så er det ikke ikke lett å skulle møte forventningene. Da sier vi fra. Hadde vi ikke droppet slike kunder med så urealistiske mål, så hadde vi skutt oss selv i foten.

- Undergraver systemet
Morten Gulliksen er administrerende direktør for et av de mest populære datingsidene på nett i Norge, sukker.no. Han sier han har hørt om perfektprofil og andre lignende tjenester, og at han ikke er så veldig begeistret for det de driver med.

- Det blir jo helt feil. Poenget med nettdating er jo å uttrykke hvem man er selv. Skriver andre teksten og gjør arbeidet, så oppnår man jo en eventuell falsk kontakt. Det undergraver hele systemet.

Det hevder Solhaug ikke er tilfelle.

- Den enkelte skriver sin egen profiltekst, og deretter går vi gjennom den og bytter kanskje ut en setning eller noe. Målet er at kunden skal tenke at «det var akkurat det jeg forsøkte å si» når de får teksten tilbake fra oss. Det er viktig at det er hans tanker og følelser som kommer frem.

Sukker sletter profiler som har vært inaktive i en måned. For tiden er det rundt 60.000 aktive brukere av tjenesten, og ifølge Gulliksen så er det stadig nye brukere som kommer til. Hovedtyngden av de som bruker nettsiden er i alderen 20 til 40, med en topp på 28-29 åringer.

Klønefeil
Også sukker selger profilhjelp på sine nettsider, men Gulliksen vil ikke gå med på at det er det samme som det Perfektprofil gjør.

- Men vi har ikke en slik tullepris på vår tjeneste, og vi kommer kun med råd og vink i forhold til teksten og bildene som er brukt. Dessuten gir vi informasjon om statistikken, blant annet hvor ofte deres egen profil er besøkt, i forhold til andres.

Tjenesten startet opp like før jul, og så langt har drøye 100 personer fått hjelp til å korrigere profilen sin.

- Det er for det meste menn som ber om hjelp til å forbedre profilen. De vanligste feilene er at man ikke vet hvordan bilder man skal bruke. Laster man opp et bilde av seg selv på badet, der man stirrer tafatt mot speilet, så gir ikke det et bra inntrykk. Men mange vet ikke hvordan andre reagerer på bilder av dem eller det de har skrevet. Det er slike klønefeil man gjør i begynnelsen, før man har lært det, sier Gulliksen.

Der er Solhaug enig i.

- Folk vet ikke at de ser klysete eller utilnærmelige ut, folk er blinde for å se seg selv. Derfor forsøker vi å ta bilder for å vise dem slik de faktisk ser ut, men på sitt beste og i en naturlig setting samtidig.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!