RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler millioner for Knut

Foto: MICHAEL KAPPELER (AFP)
- Dette er hva man må gi for en isbjørn, sier talsperson.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

To dyreparker i Berlin har kranglet om isbjørnen Knuts store inntekter. Tirsdag møttes partene i retten, og Berlin Dyrepark sier de vil betale 430.000 euro, ca 3. 8 millioner kroner, til Neumeunster dyrepark, skriver AP.

- Dette er hva man må gi for en isbjørn, sier en talsperson for den regionale retten i Berlin, i følge Canada.com .

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Knut som liten

Les også: Slik kan isbjørnen overleve

Superstjerne
Isbjørnen Knut kom til dyreparken i 2007 og har siden blitt en stor suksess. De store inntektene har nå skapt konflikt mellom dyreparkene, fordi Lars, faren til Knut kommer fra Neumuenster dyrepark.

Siden Neumuenster eier faren krever de også eierskap til Knut, og tok derfor saken til en lokal domstol. Knut ble avvist av moren og sendt til Berlin dyrepark etter at de to dyreparkene hadde en avlsavtale om Knuts far.

Les også: Isbjørner nekter å pare seg

Bølle?
Domstolen har gitt partene to måneder på seg til å komme til et forlik. I følge Berlin Dyrepark har partene kommet til enighet, og de vil holde en pressekonferanse onsdag.

Knut var et hyggelig innslag i Berlin dyrepark da den kom som en liten uskyldig isbjørnunge. Senere har isbjørnen blitt beskyldt for å være en psykopatisk bølle.

- Problemet er at han identifiserer seg som et menneske og ikke som en isbjørn. Han er umulig å leke med nå, sa Markus Roebke, en av Knuts oppassere, til DailyMail i 2008.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere