RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler tilbake etter MGP-tabbe

Foto: DENIS SINYAKOV (REUTERS)
Sist oppdatert:
Men Telenor står fast på at de ikke er skyld i stemmerotet.

(SIDE2): En teknisk feil gjorde at ingen norske telefonstemmer eller SMS-stemmer ble registrert under Melodi Grand Prix på lørdag. Dermed stemte hundretusener av nordmenn forgjeves. Og nordmenn brukte rundt 1,36 millioner kroner på stemmegivningen.

Telenor, NRK og European Brodcasting Union (EBU) er uenige i hvem som er skyld i stemmerotet. Og ingen har tatt ansvaret for å betale tilbake TV-seernes mobilpenger.

Likevel velger både Telenor og Netcom lørdag å erstatte de tapte kronene.

- Telenor ønsker ikke å belaste kunden for de pengene de har brukt på å stemme via telefon og SMS, sier informasjonssjef Elisabeth Evjen hos Telenor til Side2 lørdag.

LES MER OM STEMMEROTET:
Dine stemmer telte ikke
- Ikke Telenor sin feil
Stemte for over en million i MGP

Derfor betaler de tilbake
Kunder hos teleoperatøren faktureres enten ikke, ellerså krediteres de i etterkant.

Det kostet 5 kroner å avgi sin MGP-stemme, og disse pengene belastes altså ikke.

- I og med at tjenesten ikke ble levert, skal ikke kunden bli belastet, sier Evjen.

- Inntektene Telenor har fått er cirka 90 øre på telefonstemmene, de inntektene frafaller vi. De andre partene får vurdere hvordan de vil gjøre det, legger Evjen til.

Samtidig står selskapet fast på at de ikke er skyld i at stemmene ikke kom fram.

- De kom ikke fram fra teleoperatøren Digame. Vi skal ta en prat med dem til uka om hva som har skjedd. I prinsippet ville det vært slik at EBU, NRK og Digame burde betale.

Netcom erstatter også
Telenor leverte de norske telefonstemmene til den tyske teleoperatøren Digame. Disse stemmene ble registrert både på nettet og via faks.

- Digame er en tysk leverandør som tar imot stemmene. Telenor rapporterer inn stemmene til dem. Vi har fått beskjed om at stemmene er korrekte og at de er mottatt. Det har ikke skjedd feil fra Telenor sin side, uttalte Evjen i går, fredag.

SMS-stemmene ble levert til en underleverandør som også mottok SMS-stemmene fra Netcoms brukere. Telenor hadde derfor bare ansvaret for telefonstemmene.

- Vi vil helt klart gjøre det samme i og med at kunden har forsøkt å stemme og stemmene ikke har gått gjennom. Vi har tatt den beslutningenen i dag. Vi betaler tilbake fordi kundene skal kunne stole på at stemmene går gjennom, og her har de ikke fått et produkt de har forsøkt å få. Det er helt naturlig at de stemmene som har blitt avgitt skal betales tilbake. Kunden får refundert pengene på sin telefonregning, sier innholdssjef Marius Halle hos Netcom til Side2.

Norge vant
Sist lørdag vant Alexander Rybak Melodi Grand Prix i Moskva med låta «Fairytale». Tallene fra TNS Gallup viste at 2.003.000 fulgte sendingen fra Russland. Det er det høyeste seertallet TNS Gallup har målt siden de tok over målingene i 2000. Det betyr at over halvparten (51 prosent) av alle over 12 i Norge så finalen på NRK1 lørdag kveld.

LES MER: To millioner så GP-seieren

1955

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere