RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betaler tinglysningsgebyret for deg

Sist oppdatert:
Alle klager over tingslysningsgebyret. Nå begynner enkelte bankaktører å utnytte situasjonen i PR-øyemed. I kampanjeperioder betaler de tinglysningsgebyret for sine kunder
Oppdatert med at også BNbank betaler gebyret.

Konkurransetilsynet, Forbrukerrådet og en rekke andre har protestert mot tinglysningsgebyret, som må betales når du flytter et banklån.

Argumentasjonen er at dette gjør det dyrere å bytte bank, og derfor svekker bankkonkurransen, fordi renteforskjellen må være betydelig før det lønner seg å bytte. Dette fører etter alt å dømme til unødig dyre boliglån for norske kunder.

Protestene er ikke blitt mindre etter at regjeringen i år økte gebyret, som nå er på 2.112 kroner.

Nå vil Skandiabanken og BNbank betale gebyret for nye kunder.

- I protest mot statlig sendrektighet fjerner vi tinglysningsgebyret på nye boliglån fra og med onsdag 15. september. Foreløpig fjernes gebyret for resten av 2004 mens vi venter på at staten skal bestemme seg, skriver Skandiabanken.

- Grunnen til at vi gjør det? Tinglysningsgebyret er sterkt konkurransehemmende, og hindrer norske lånekunder å fritt velge sin bank, heter det videre.

Også BNbank opererer nå med samme tilbud.

- For mange er det en selvfølge at det skal være gratis å etablere et kundeforhold til en bank. Slik er det imidlertid ikke. I tillegg til bankenes etableringsgebyr krever staten tinglysingsgebyr av alle som ønsker å bytte boliglånsbank. Myndighetene har nettopp økt dette til 2.112 kroner, samtidig som de sier at de ønsker økt konkurranse mellom bankene, skriver BNbank.

- BNbank mener at det høye tinglysingsgebyret svekker konkurransen i bankmarkedet, og hindrer folk i å velge banker med bedre lånerente, heter det videre.

I tillegg til disse to bankene, har medlemsorganisasjonen Norsk Familieøkonomi allerede lansert det samme tilbude for sine medlemmer.

Norsk Familieøkonomi tilbyr sammen med Eiendomskreditt å betale tinglysningsgebyret, samt andre gebyrer, i en kampanjeperiode frem til 15. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere