*Nettavisen* Nyheter.

Betalte 16 000 for ringetone

Foto: Marie Havnen (Firda.no)

Liv Kari trodde hun betalte for en engangstjeneste, men ble abonnent i stedet.

06.08.10 13:04

Etter Wig Wam sin suksess i Melodi Grand Prix i 2005, ønsket Liv Kari Henden Semshaug seg låten «In my dreams» som ringetone.

Det ble en dyr affære, skriver avisen Firda. Liv Kari kjøpte ringetonen fra den mobile innholdstjenesten 1961, eller Asprio Mobil Solutions.

Men mens Liv Kari trodde hun betalte for en engangstjeneste, har hun i realiteten hatt et abonnement hos leverandøren siden den gang.

Årsaken til at ekteparet fra Naustdal oppdaget pengesluket, var et tilfeldig tips på jobben til ektemannen Ove.

Semshaug sjekket deretter telefonregningen og fant posten "innholdstjenester/sms-tjenester" som han tidligere ikke hadde stusset over. Etter å ha fått tak i spesifisert faktura hos Telenor, viser det seg at Semshaug har blitt trukket 266 kroner i måneden siden Grand Prix-låten ble kjøpt.

- For den summen vi har betalt for ringetonen, kunne vi fått Åge "Glam" Sten Nilsen til å synge på stuegulvet, ler Semshaug, som synes det er surt at egen sløvhet har lurt han for tusenvis av kroner.

Den mobile innholdstjenesten 1961 annonserer fremdeles i Se og Hør, som var der Liv Kari fant ringetonen i 2005.

- Selskapet har sikkert ikke gjort noe ulovlig. Men en kan stille spørsmål ved det etiske med slike framstillinger, sier Semshaug til Firda.

Leverandøren sier til Firda at det er kjøperen som må passe på hva tjenesten koster.

Les: Her er svaret fra Aspiro

Les flere saker i Firda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.