*Nettavisen* Nyheter.

Betalte 32.000 for gammel vin

Oslo (NTB): Kan én enkelt flaske vin være verd 32.000 kroner? Det syntes en kjøper under den første norske vinauksjonen i Norge mandag kveld.

Lokalet hos auksjonsfirmaet Blomqvist var godt besøkt av interesserte vinelskere da auksjonen startet ved 18-tiden. Mange hundre flasker fra private samlinger skulle under hammeren, og blant dem var det flere godbiter. Kveldens trolig dyreste flaske var en fransk rødvin fra Bordeaux som gikk for 32.000 kroner. Vinen fra Château Pétrus fra 1950 beskrives som et gullkorn.

- En av de mest ettertraktede og dyreste vinene du får, og 1950 er en veldig årgang for den vinen og ekstremt vanskelig å få tak i for det ble laget lite av den. Det er et av gullkornene i auksjonen, sier vinimportør Christopher Moestue sier til NRK.

Moestue sier auksjonen er interessant, og den har vært preget av mange gode kjøp. Men han legger til at mange av flaskene trolig kunne ha oppnådd høyere priser i utlandet.

- Dette er en test på hva det norske markedet er interessert i, jeg tror ikke det er så mange internasjonale kjøpere her, sier Moestue. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.