*Nettavisen* Nyheter.

Betalte barn for å hoppe på seg - har fått bot

HOPP: Den såkalte «hoppemannen» har fått et solid forelegg for sine aktiviteter i Fredrikstad i fjor sommer. Foto: (Illustrasjonsfoto: Øyvind Bratt Foto: Øyvind Bratt, Rana Blad)

Ranamannen som har betalt barn for å hoppe på seg, har nå også fått ei bot å betale.

25.08.11 12:06

Mannen fra Rana, er blitt anmeldt og omtalt landet rundt som «Hoppemannen», etter gjentatte episoder der han har betalt barn for å hoppe på seg. Nå er han blitt bøtelagt, melder Rana Blad.

Politiadvokat Arild Eikaas i Østfold politidistrikt opplyser at mannen nå har fått et forelegg på 15.000 kroner, for overtredelse av straffelovens § 201 bokstav c., som sier at «den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd i nærvær eller overfor barn under 16 år straffes med bøter eller fengsel inntil 1 år».

Selv om det mannen har gjort ikke er seksuelt krenkende, er det i høyeste grad uanstendig adferd overfor barn, mener politiadvokaten

Til grunn for boten, ligger til sammen fem forhold ved to tilfeller i nærheten av skoler i Fredrikstad og ett tilfelle ved bybroen, forteller Eikaas.

Ranamannen har vedtatt å betale boten.

- Får ikke noe seksuelt ut av det
I et intervju med Rana Blad i fjor sommer, etter at han var kommet i politiets søkelys i Fredrikstad, fortalte mannen at «interessen» hans hadde kostet ham flere titusener gjennom årene.

Han fortalte i intervjuvet at hoppingen startet i det små for seks år siden og at det bare har ballet på seg siden da.

- Jeg tror det er seks år siden nå. Det startet med at jeg fikk noen kompiser til å stå på magen min slik at jeg fikk testet hvor høy smerteterskel jeg hadde. De begynte og hoppe og jeg var forbauset hvor lang tid de kunne holde på før jeg måtte gi meg. Med årene så har min smerteterskel blitt utrolig høy og jeg når snart målet, sa han til Rana Blad.

- Jeg har ikke noe eksakt antall på hvor mange som har hoppet på meg, men det er sikkert over 50 personer. De har alle fått betalt og det kan nok dreie seg om noen titalls tusen kroner, men jeg vet ikke nøyaktig, sier Hoppemannen.

- Dette foregår i kontrollerte former og det er aldri fare for at noen andre enn meg selv skal bli skadd. Jeg tenker selvfølgelig på dette før vi starter og ingen har kommet til skade ved å gjøre dette. Jeg jobber med meg selv og min egen smerte, og det er det. Når det gjelder spekulasjonene i media om at jeg gjør dette for å få noe seksuelt ut av det så er det totalt skivebom. Jeg er en snill mann og de som kjenner meg kan skrive under på dette. Jeg kunne ikke drømt om å ha noe seksuelle opplevelser med barn. Det blir bare helt feil, sa han til Rana Blad.

Les hele intervjuvet han gjorde med Rana Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.