*Nettavisen* Nyheter.

Betalte én krone for lite – da tok politiet skiltene

BORTE VEKK:Dette venta Ramona Madro søndag. Då var skilta på bilen henta. Foto: Privat

BORTE VEKK:Dette venta Ramona Madro søndag. Då var skilta på bilen henta. Foto: Privat

Ramona Madro hadde bommet med én krone da hun betalte omregistreringsavgiften på bilen.

(Firda): Ramona Madro fra Vadheim i Sogn og Fjordane fikk seg en overraskelse da hun sto opp søndags morgen. Da var nemlig skiltene på den nye bilen borte.

– Politiet hadde vært her om natten og hentet skiltene, sier Madro til Firda.

MANGLET EN KRONE

Politiet var på stedet fordi Statens vegvesen hadde sendt ut krav om avskilting grunnet mangel på omregistreringsavgiften.

– Jeg hadde betalt inn feil beløp. I stedet for å betale 1341 kroner, hadde jeg betalt 1340. Så det manglet en krone på avgiften. Da kom de altså og hentet skiltene, ti dager ette at jeg hadde betalt, uten å gi med beskjed, sier Madro.

Seksjonsleder for kjøretøy i Sogn, Tormod Gausdal, forteller at han ikke kjenner detaljene i saken, men kan uttale seg på generelt grunnlag.

– Det beløpet som står på kravet, er det som skal betales. Men samtidig, når det står om en krone bør man kunne finne en løsning på det, sier Gausdal til Firda.

– STÅR IKKE BELØP

Gausdal forteller at når politiet får kravet står det ikke hvilket beløp det dreier seg om.

– Hadde det vært våre folk som var ute på kontroll, ville de sett at det dreide seg om en krone. Da ville de gått i en dialog med vedkommende, og fått løst saken på stedet, sier seksjonssjefen.

Men med skiltene inndratt venter i utgangspunktet en ny avgift på 1360 kroner i påskiltingsgebyr for Ramona.

FANT EN LØSNING

– Heldigvis var jeg så utålmodig at jeg ringte dem tidlig i dag. Da slapp jeg det gebyret. Jeg snakket med en i veivesenet som har fått ordnet registreringen av bilen, og fjernet kravet, sier Madro.

– Vi er glade for å høre at denne saken har ordnet seg fort, og uten at hun måtte ut med et ekstra gebyr. Vi har fått en fullmakt som gjør at vi kan rydde opp i saker der det gjelder beløper opp til 50 kroner, så reglene er heldigvis ikke helt firkantede, sier Gausdal.

Også Madro er fornøyd med at de har fått en rask løsning på saken.

– Det er jo jeg som har gjort feilen i utgangspunktet, men jeg ble overrasket over at de hentet skiltene uten å gi meg beskjed. Nå får vi hentet skiltene i dag, sier hun til Firda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.