*Nettavisen* Nyheter.

Betalte tilbake dobbeltlønn - tre andre statsråder gjorde ikke

BETALTE TILBAKE: Bård Vegar Solhjell syntes det var urimelig at han skulle få dobbelt lønn, så han betalte tilbake pengene.

Bård Vegar Solhjell var den eneste av de fire statsrådene med dobbelt lønn som betalte tilbake.

01.05.14 08:03

– Jeg oppdaget først pengene da de sto på konto, men skjønte raskt at pengene kom fra Statsministerens kontor (SMK), sier SV-nestleder Bård Vegar Solhjell til VG.

Da de gikk av fikk Solhjell og flere andre statsråder etterlønn fra SMK samtidig som de fikk lønn fra Stortinget.

- Var ikke velbegrunnet
– Jeg satte meg inn i begrunnelsen for ordningen og konkluderte med at jeg ikke syntes det var velbegrunnet at man fikk utbetalt full lønn selv om man har en annen jobb å gå til, slik jeg hadde. Derfor valgte jeg å tilbakebetale hele lønnen jeg hadde fått utbetalt ekstra, sier Solhjell.

VG skriver at minst tre andre statsråder fikk utbetalt den mye kritiserte etterlønnen for statsråder: Tidligere justisminister Knut Storberget, AP-nestleder og tidligere fiskeriminister Helga Pedersen, tidligere arbeidsminister og stortingspresident Dag Terje Andersen.

Beholdt pengene
– For å være helt ærlig, reflekterte jeg ikke noe over det, nei. Jeg bare fikk den lønnsslippen og registrerte at det var sånn det var, sier Storberget til VG.

– Jeg forholdt meg til det regelverket som var likt for alle, sier Pedersen.

Andersen sier at han beholdt pengene som en kompensasjon for bortfall av feriepenger.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.