Gå til sidens hovedinnhold

Betongbil smadret gangbro i Bergen – store deler kollapset

Ingen skal ha blitt skadet, men politiets innsatsleder sier det bare er flaks at ingen var på brua da hendelsen inntraff. Sjåførens førerkort er beslaglagt.

En betongbil har kjørt inn i en gangbru i Bergen. Som følge av dette har brua kollapset, melder politiet på Twitter.

De fikk meldingen klokken 17.12. Det er ikke meldt om personskader.

Gangbrua går over hovedveien ved Storetveit i Bergen.

– Bare flaks

– Broen har kollapset. Trafikken står i begge retninger. Politiet er på stedet og holder på å skaffe seg oversikt, opplyste politiet på Twitter like etter hendelsen inntraff.

– Bare flaks at det ikke var folk på brua da det skjedde, sier politiets innsatsleder Frank Østrem til Bergensavisen.

Broen skal være mye brukt i nærmiljøet, men det var heldigvis ingen som gikk på den da betongbilen kom kjørende forbi. Heller ikke føreren av bilen har kommet til skade, tross at deler av broen ligger oppå førerhuset. Det skriver NTB.

Imidlertid har politiet beslaglagt førerkortet hans, ettersom de mener han var uaktsom.

Flere seksjoner ble dratt med

Betongbilen har dratt med seg flere seksjoner av broen, deriblant en rekke kabler. Det er fortsatt uklart hvilke av disse kablene som er strømførende. I tillegg har mange tusen kunder fra flere ulike internettleverandører mistet internett. Bergensavisen har fått bekreftet at det dreier seg om rundt 2.000 kunder fra Bergen Fiber og 4.000 fra Telia.

Bergensavisen skriver at vitner hørte et kraftig smell da det skjedde. Et bilde fra stedet viser at bilen har tatt med seg store deler av brukonstruksjonen.

Operasjonsleder Tatjana Knappen ved Vest politidistrikt opplyser til Bergensavisen at opprydningsarbeidet trolig vil føre til at brua blir stengt en stund.

– Politiet er på stedet. Det første vi gjør er å få en oversikt over om noen er skadet. Det er ingenting som indikerer det så langt. Videre sikrer vi skadestedet og begynner oppryddingsarbeidet så snart det lar seg gjøre, oppga Knappen til avisen.

Les også: Fly fra Oslo truffet av lyn – måtte snu