RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Betydelig jagerflykontrakt til Hexagon(Ny)

Sist oppdatert:
Hexagon har fått andre store gjennombruddskontrakt på få dager, og er nå valgt som potensiell leverandør til Lockheed Martins store jagerflyprogram, Joint Striker Fighter
Kontrakten kan gi betydelig leveranser av drivstofftanker til Lockheed Martins jagerflyprogram som flyprodusenten bygger det amerikanske og engelske forsvar sammen med åtte andre land.

Kontrakten er et ledd i det internasjonale industrisamarbeidet inn mot dette programmet.

Hexagon vil ikke kunne kvantifisere verdiene før tidligst i slutten av 2005 eller begynnelsen av 2006, og det avhenger blant annet av omfanget av leveransene og valg av tekniske løsning.

- Etter en vurdering av flere potensielle Norske leverandører ble Hexagon Composites vurdert som den som kunne levere den beste løsningen (`Best Value`) som underleverandør til JSF programmet, som er verdens mest avanserte multirolle jagerflyprogram, skriver Hexagon.

Hexagon er aktuell som leverandør av komposittstrukturer til eksterne drivstofftanker som brukes til å øke rekkevidden ved spesielle behov.

Ved eventuell tildeling av kontrakt til Hexagon vil det kun være utviklingsaktiviteter de første to til tre årene. I denne
perioden vil aktiviteten bestå av utvikling og leveranse av
prototyper.

Hovedleveransene inn mot JSF programmet vil etter planen foregå mellom 2010 og 2025.

Volumet avhenger i stor grad av den tekniske løsningen som blir valgt samt det totale antallet tanker som skal bygges. I planene til programmet er det bestilt 2500 fly og internasjonalt forventes det et ytterligere salg på 2000 fly.

- Det er fortsatt usikkerhet rundt valg av teknisk løsning for en variant av drivstofftankene. Dette vil ha betydning for antall tanker som kan leveres av Hexagon, heter det i meldingen.

Avtalen ble signert den 22. november 2004 i Oslo av Erik Espeset, konsernsjef i Hexagon Composites ASA og Tom Burbage, Executive Vice President for Program Integration of the JSF, Lockheed Martin Aeronautics Company, melder Hexagon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere