RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKREDFARE: Det er stor skredfare, særlig i Nord-Norge der det er lenge siden det har vært så høy skredfare som nå.
SKREDFARE: Det er stor skredfare, særlig i Nord-Norge der det er lenge siden det har vært så høy skredfare som nå. (Nordlys/Stein Wilhelmsen)

Betydelig skredfare flere steder

Sist oppdatert:
- Vær forsiktig i fjellet, advarer NVE.

Skredfaren øker til faregrad 3 – betydelig – i Lyngen, Kåfjord og Tamokdalen. Det er lenge siden skredfaren har vært så høy i Nord-Norge, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

– Mer vind vil flytte på snøen og legge den i lesider. Det gir økt skredfare, sier varslingsleder Odd-Arne Mikkelsen i NVE.

Også i Sør-Norge har skredfaren økt til betydelig flere steder fredag på grunn av et lavtrykk som treffer kysten og fører til kraftig sørøstlig vind i store deler av høyfjellet.

Les også: Slik blir siste og første vinterferiehelg

Vinden kommer til å flytte på mye løssnø i nord- og nordvestvendte fjellsider, noe som øker faren for at en enkelt skiløper utløser skred.

– Det gjelder å unngå fjellsider der vinden legger fra seg snø. Snøen behøver tid for å stabiliseres, advarer Mikkelsen.

På Nordvestlandet er det mye mindre løssnø i terrenget, og her er skredfaren fortsatt moderat.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere