*Nettavisen* Nyheter.

Betydelig snøskredfare i Troms

Oslo (NTB): Fra mandag er NVE igjen i gang med skredvarsler for hele landet. Skredfaren regnes som betydelig i Lyngsalpene, Tamokdalen og Bardu i Troms.

Varslene blir oppdatert fire ganger per uke, og alle som har observasjoner, kan selv melde ifra.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) fikk æren av å trykke på knappen som sørget for at vinterens første varsel ble sendt ut fra Norges vassdrags- og energidirektorat mandag.

- Vi har hver og en av oss et ansvar for egen sikkerhet når vi ferdes ute i naturen. Snøskredvarslingen på varsom.no vil gi folk god og oppdatert informasjon om snøskredfaren i områdene de bor og ferdes. Vi har dermed fått et godt redskap for å planlegge både skiturer og andre turer, og det blir enklere å ta ansvar for egen og andres sikkerhet, sier statsråden.

I det første varslet på nettsiden varsom.no har tre områder fått faregrad tre av fire, noe som indikerer betydelig skredfare. Det gjelder Lyngsalpene, Tamokdalen og Bardu, alle i Troms.

Snøskred har allerede krevd to menneskeliv i vinter. Julaften døde en 42-årig nordmann i et skred i Hemsedal i Buskerud, mens en mannlig svensk isklatrer på 32 år mistet livet i et skred i samme område 3. januar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.