RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BG Group vil bygge LNG-terminal i Wales

Sist oppdatert:
Det britiske energikonsernet BG Group har i dag signert en intensjonsavtale om å bygge en importterminal for LNG i Wales
BG Group har inngått intensjonsavtalen med Petroplus International NV, og avtalen gjelder felles utvikling, bygging og drifting av en importterminal for flytende naturgass (LNG). Anlegget er planlagt oppført ved den viktige walisiske havnebyen Milford Haven.

I forbindelse med avtalen skal BG Group kjøpe 50 prosent av aksjene i Dragon LNG, som er et prosjektselskap dannet for å gjennomføre planene.

BG Group vil også som følge av avtalen kjøpe importkapasitet ved den planlagte terminal tilsvarende 2,2 millioner tonn årlig. Det vil være omkring halvparten av den planlagte kapasiteten for terminalen, ifølge en pressemelding fra BG.

Det er ventet at terminalen kan stå klar til oppstart i 2007. Anlegget har allerede fått planleggingstillatelse og skal levere gassen gjennom det nasjonale gassnettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere