Bhatti avviser at han vil rømme

FRYKTER FLUKT: Arfan Bhatti blir torsdag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling.

FRYKTER FLUKT: Arfan Bhatti blir torsdag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling. Foto: Kyrre Lien (NTB scanpix)

Politiet vil fengsle 37-åringen i fire uker.

15.01.15 17:09

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Arfan Bhatti mener det ikke er grunnlag for å fengsle ham. Oslo tingrett avsier fengslingskjennelse tidligere i dag.

Arfan Bhatti ble pågrepet av politiet da han landet på Gardermoen med et fly fra Pakistan onsdag ettermiddag.

Bakgrunnen for pågripelsen er at Bhatti er siktet for trusler og vold mot sine familiemedlemmer. Bhatti skal blant annet ha slått familiemedlemmer i forbindelse med læring av Koranen.

Bhatti er også siktet for andre forhold, men det er på grunn av familievold politiet ønsker å varetektsfengsle Bhatti.

Bhatti nekter for å ha gjort det han er siktet for. Han mener også at det ikke er noen fare for at han vil rømme landet, og at politiet derfor ikke har noen grunn til å fengsle ham.

Klokken 15.15 entret Bhatti rettssalen i Oslo tingrett der han blir fremstilt for varetektsfengsling. Politiet vil i retten be om fengsling i fire uker.

Ubaydullah Hussain, talsmann for Profetens Ummah, er til stede i fengslingsmøtet til Arfan Bhatti. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Bhatti har motsatt seg å bli tatt bilde av. Han har tykt svart, kort skjegg og kort mørkt hår, og ser ellers slik ut som vi har sett ham på bilder tidligere.

Les også: Arfan Bhatti pågrepet på Gardermoen

Ble avhørt
Bhatti fortalte at han var arbeidsledig.

Bhatti fortaltet skal ha kommet tilbake til Norge for å løse konflikten med familien, og få samvær med sine barn.

Bhatti mener at han aldri har forsøkt å unndra seg straffeforfølging i den aktuelle saken. I 2013 ble han fengslet i Pakistan og kunne derfor ikke komme tilbake før nå. Bhatti påpekte at han ikke har forsøkt å stikke fra den aktuelle straffesaken og at han ikke har tenkt å rømme hvis han nå slipper å sitte i varetekt.

Politiet passer på utenfor Oslo tingrett i forbindelse med fengslingsmøtet. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)


Tidligere torsdag ble han avhørt av Oslo-politiet.

«Avhøret av Afran Bhatti er avsluttet. Politiet vil ikke be om lukkede dører i fengslingsmøtet kl 15», skrev Oslo politidistrikt på Twitter like etter klokken 11.

Les også: Bhatti må møte i retten

Politiet opplyste at han blir fremstilt for fengsling på grunn av unndragelsesfare.

- Det gjelder kun spørsmålet om unndragelsesfare, da politiet synes å insistere på at han skal være i Norge, sier Elden til Nettavisen.

Elden sier han tror Bhatti vil bli løslatt i løpet av dagen.

Bhattis forsvarer, advokat John Chr. Elden, fortalte et stort pressekorps at Bhatti ikke samtykker til å bli tatt bilde av. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)Advokat John Chr. Elden på plass i Oslo tingrett. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)Nettavisen følger fengslingsmøtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.