Bhatti mistenkes for Taliban-kontakt

Foto: (gudmundson.blogspot.no)

- Vi ønsker svar på om Bhatti har foretatt seg noe ulovlig her i Pakistan, sier Norges ambassadør.

OSLO (NTB): Norske myndigheter ønsker svar fra Pakistan på om Arfan Bhatti har begått «forbrytelser av interesse for Norge», skriver VG.

Ifølge VGs kilder i Pakistan mener sikkerhetstjenestene der at Bhatti har vært i kontakt med Taliban, enten for å drive med trening eller rekruttering, da han oppholdt seg i grenseområdene til Afghanistan i desember og januar.

Norske etterretningsmiljøer skal ha fått opplysninger om at Bhatti er arrestert, men offisielt er det bare bekreftet at han er «mistenkt for alvorlige forbrytelser».

- Nøyaktig hva dette innebærer, formuleres til oss som løse spekulasjoner. Men vi har fulgt opp med flere konkrete spørsmål, sier den norske ambassadøren i Islamabad, Cecilie Landsverk, til VG.

- Vi har ikke mottatt opplysninger om at Bhatti er fengslet. Vi vet ikke hvor han er. Men vi ønsker svar på om Bhatti har foretatt seg noe ulovlig her i Pakistan, som også er av interesse for Norge, sier Landsverk.

Kilder i Pakistan forteller til avisen at Bhatti skal være i et fengsel som ligger mellom Islamabad og nabobyen Rawalpindi. Her sitter kun utenlandske statsborgere som mistenkes for kontakt med pakistansk Taliban (TTP).

Arfan Bhatti (36) reiste til Pakistan i fjor høst og har ikke gitt livstegn fra seg siden 8. januar. Han ble meldt savnet av familien to uker senere. Bhatti er straffedømt åtte ganger i Norge for blant annet knivstikking og skyting. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.