Gå til sidens hovedinnhold

- Bhatti skal være pågrepet

Norske etterretningsmyndigheter har fått informasjon om at Arfan Bhatti er tatt av pakistansk sikkerhetstjeneste, skriver VG Nett.

Ifølge VG Nett opplyser sentralt plasserte kilder at den norsk-pakistanske islamisten Arfan Bhatti ble pågrepet tidligere i år av pakistanske sikkerhetsagenter i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan.

Utenriksdepartementet sier ifølge TV 2 at de ikke har fått disse opplysningene.

Ifølge etterretningsopplysninger skal Bhatti ha blitt tatt med til et av sikkerhetstjenestens fengsler der han holdes i forvaring, skriver VG Nett.

36-åringen skal ikke ha blitt framstilt for sivil domstol, det er uklart hva som er det juridiske grunnlaget for å holde ham i forvaring, heter det videre.

Familien i Norge har ikke hørt livstegn fra Bhatti siden han snakket med sin far 8. januar i år. En tid etterpå ble han meldt savnet, og familien ba Utenriksdepartementet om hjelp.

2. februar meldte Bhattis forsvarer John Christian Elden til Nettavisen at noen tok Bhattis telefon, men uten å si hvem de var.

I november i fjor dukket Bhatti opp på en video fra grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan. I videoen bærer han et automatvåpen og takker for dyrene som er slaktet i forbindelse med den religiøse høytiden Id ul-Adha.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken