RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BI og NHH langt unna pallen

Sist oppdatert:
De norske økonomi-universitetene BI og NHH ligger langt nede på listen i en ny kåring av de 3000 beste universitetene i verden.
(Ny: Inneholder ytterligere opplysninger)

I en ny kåring av de beste universitetene i verden, gjør de norske business-skolene det sørgelig dårlig. Kåringen er gjort av forskergruppen Internet Lab. Gruppen er tilknyttet Spanias forskningsråd og informasjonssenter om forskning og utdanning.

Den nyopprettede rangeringslisten har fått navnet Webometrics.

Sørgelig langt ned

Ifølge undersøkelsen kommer Norges Handelshøyskole helt nede på 1.224. plass når de beste univeristene rangeres. I alt er det 3.000 universitet som er med i kåringen.

Handelshøyskolen BI gjør det enda verre. Helt nede på en 1.542. plass i den nyopprettet rangeringsliste over verdens beste universiteter, havner BI.

Også sammenlignet med andre høyskoler i Norge, gjør business-skolene det svakt i undersøkelsen. Høyskolen i Østfold kommer på en 641. plass, mens høyskolene i Agder og Bodø er på plassene 981 og 982.

Vestfold Høyskole er på 1.214. plass, mens Volda og Telemark er på henholdsvis 1.278. plass og 1.309. plass.

For Universitetet i Oslo (UiO) er situasjonen langt bedre. UiO kommer på en tolvteplass blant de europeiske universitetene, men på verdensstatistikken kommer universitetet på en beskjeden 90. plass.

I Norden blir UiO slått av Universitetet i Helsingfors og Linköpings universitet, melder Uniforum nett no.

Amerikanske universiteter topper

Ifølge rangeringen er Berkley-universitetet det beste. På andreplass kommer Massachusetts Institute of Technology, mens tredjeplassen blir kapret av Harvard.

På de 22. øverste plassene av rangeringen finner en amerikanske og canadiske universiteter. Det første europeiske universitetet, University of Cambridge, dukker opp på 23. plass, skriver NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere