*Nettavisen* Nyheter.

Bibliotek for designhester

Uansett om du liker bøker eller ikke - så liker du nok dette biblioteket. Koh Samui-hotellet The Library tar deg med i en kjølig designopplevelse midt på varmeste Chaweng Beach.

12.03.08 15:20

(LXUS.no) THAILAND: Tusler du ned Koh Samuis hovedstrand, er det én bygning som skiller seg ut av slitne resorts og tussete bungalower. Det er stilrent, hvitt og klossete. Velkommen til The Library.

Midt mellom de to største klossene, bokbutikken og restauranten, ligger et basseng som lyser av ildrøde italienske fliser, et perfekt sted der varme hotellgjester kan ta sitt avkjølende bad.

- Her på hotellet representerer hvert rom en side i en bok – hvert rom har sin egen fortelling, sier Amornpan Samsawasdi. Den unge hotelleieren viser oss rundt i det splitter nye ”biblioteket”. Rommene er nummerert med sidenummer i stedet for romnummer. Hotellet har like mange ansatte som "sider" og når LXUS.no var på bibliotekbesøk møtte vi bare smilende og oppvartende fjes. Selv om thailendere er kjent for sitt utrolig blide lynne, er Chaweng Beach dessverre kjent for sin noe slitte servicestandard. The Library er et unntak til denne regelen.

- Vi har faktisk et problem med folk som kommer hit og tror de kan låne bøker, innrømmer han. Som en trøst til de boktørste har han satt opp en bokbutikk med fokus på design, arkitektur og reisebøker. Her er både overnattingsgjester og strandgjengere velkomne til en boktitt.

Hotellet er mest populært blant japanere og skandinavere. - De har nok mest sans for den rene stilen, smiler hotelleieren.

Arkitektene tenkte svært mye på lokalmiljøet og naturen da de planla The Library. I motsetning til de fleste hoteller og resorts i det ellers tettbebygde området, deler du ikke morgenkaffen ufrivillig med naboen om du bor på The Library. "Biblioteket” har kun 26 suiter og studio-rom – alle bygd med rikelig luft mellom på den 6400 kvadratmeter store tomta.

Her har konstruksjoner ha måttet vike for trærne, ikke omvendt.

Resorten har utpreget ren og minimalistisk stil, pyntet med sterk rød og grå kontrastfarge mot en enkel hvit base. Rommene må sies å være rimelig velutstyrte: Private iMac-er i hvert rom, bredbånds internett, 40” LCD-skjermer, trådløse hodetelefoner, jacuzzi, regndusj. Hvert rom har også en avslappende lesekrok.

Så da er det bare å finne seg en god bok.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag