RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FULLE HYLLER: Utleieordninga rullet så smått i gang i fjor, men er fullt oppe og går med fulle hyller nå på nyåret.
FULLE HYLLER: Utleieordninga rullet så smått i gang i fjor, men er fullt oppe og går med fulle hyller nå på nyåret. Foto: Kine Moxness Sandnes

Bibliotek låner ut alt fra sykler til skøyter

Sist oppdatert:
Kommune-ansatt i Tana fikk original idé for biblioteket.

I fjor fikk nemlig kommunen 250.000 kroner i støtte fra Nav til fattigdomsbekjempelse. Midlene skulle brukes på fritidsutstyr som innbyggerne i kommunen og tilreisende kunne låne med seg hjem – gratis, skriver Finnmarken.

Fattigdom
Det var Britt Somby Solås, som for et års tid siden jobbet som Fysak-koordinator i utviklingsavdelingen i Tana kommune, som fikk ideen til prosjektet.

– Jeg kom over et notat om fattigdomsproblematikk i kommunene, og så at det var mulig å søke penger fra Nav. Det handler om at alle unger skal ha lik tilgang til likt utstyr, et likhetsprinsipp, forteller Somby Solås.

Etter en ringerunde til skolene fikk hun vite at skjer at elever møter opp til aktivitetsdager uten utstyr.

– Vi bestemte oss for å lage til en sentral, og kontaktet biblioteket for å høre om de ville være med på dette, og fikk «ja», forteller Somby Solås.

I Tana kan man nå låne med seg alt fra sykler med vinterdekk og lavvo, til skøyter og snøbrett. Og bøker, da.

Ligger på nett
Utleieordningen kom først skikkelig i gang ved nyttår. Da var alt av utstyr på plass, både til sommer- og vinterbruk. Over 150 gjenstander ligger klare og venter på å bli hentet ut av rastløse friskuser.

– Vi hentet inn anbud i Kirkenes, Vadsø og Tana, og endte med en lokal leverandør for alt utstyret, som er helt nytt. Vi har katalogisert alt utstyret, sånn at man enkelt kan gå inn på nettet og bestille det man måtte ønske, eller komme direkte hit og låne det, forteller Ragnhild Måsø, leder for biblioteket i Tana.

Enn så lenge ligger alt utstyret inne på biblioteket i Miljøbygget, men på sikt ser Måsø for seg å få bygd et utendørs skur for å oppbevare alle tingene i.

– Det begynner jo å bli ganske fullt her, medgir hun.

Les flere saker fra Finnmark og Finnmarken her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere