*Nettavisen* Nyheter.

Bibliotek låner ut kunstverk

Asker (NTB): Innbyggerne i Asker kan pryde veggene med gratis bilder signert noen av landets mest kjente samtidskunstnere, takket være en ny utlånsordning som biblioteket har startet.

Alt som trengs er lånekort fra Asker bibliotek, legitimasjon og en signatur. Dermed kan du spasere ut døra med et eller flere kunstverk og henge dem opp på veggene hjemme. Der kan du nyte synet av kunsten, og imponere din omgangskrets, i seks uker før kunsten må leveres tilbake til biblioteket.

- Folk er begeistret for tilbudet. Vi har foreløpig totalt ni bilder til utlån og bare ett er ledig akkurat nå. Dessuten er det ventelister på flere av bildene, sier bibliotekar Frid Feyling ved Asker bibliotek til Vårt Land.

Ordningen er kommet i stand takket være utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket. Dermed har Asker bibliotek fått anledning til å kjøpe inn kunst. Samlingen består av åtte kunstnere: Bjørn Carlsen, Arne Malmedal, Ida Lorentzen, Magne Furuholmen, Bjørn Randsve, Tiril Schrøder, Ulf Nilsen og Kristian Dahl. Ordningen åpnet 11. januar i år og kan bli utvidet. Asker kommune er selvassurandør for kunstsamlingen.

Kunstnerne selv har uttrykt begeistring, ifølge Feyling. Hun er ikke kjent med at andre bibliotek her i landet låner ut kunst. Det har heller ikke generalsekretær Ann Berit Hulhin i Norsk Bibliotekforening. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.