RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bibliotekene støtter fildeling

To bedrifter som står bak programvare for fildeling er saksøkt for å tilrettelegge for piratkopiering og brudd på opphavsretten. Nå får de hjelp av en sterk alliert i kampen mot platebransjen.

Grokster og Morpheus-skaperne Streamcast Networks er saksøkt av flere store film- og plateselskaper i fellesskep for å tilby fildeling over internett, et tilbud musikk- og filmbransjen mener innebærer en oppfordring til piratkopiering.

Fire store amerikanske bibliotekorganisasjoner kaster seg nå inn i kampen på programvareprodusentenes side. Organisasjonene vil trolig offentliggjøre en støtteerklæring til fordel for de saksøkte i løpet av fredag.

Ifølge en advokat som har sett dokumentet, vil organisasjonene i erklæringen anmode om at nettjenestene ikke skal bli stengt, og at domstolen skal ta hensyn til en avgjørelse i en domstol i Los Angeles i april, der mange av argumentene fra musikk- og filmindustrien ble avvist.

Støtte fra bibliotekorganisasjonene til Grokster og Streamcast Networks vil trolig svekke arbeidet til bransjeorganisasjonen Recording Industry Association of America mot fillbytting som ledd i kampen mot piratkopiering.

Bibliotekorganisasjonene mener filbyttetjenestene tilbyr langt mer enn bare muligheten til å piratkopiere musikk og filmer, og er bekymret for hva et eventuellt tap i retten for de saksøkte selskapene kan føre til ved kommende vurderinger saker som berører ytringsfriheten, skriver Cnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere