Gå til sidens hovedinnhold

– Biblioteket er hjertet på Tøyen

Forrige uke la Kulturetaten frem konsekvensanalysen for hvordan de skal spare 11 millioner de fire neste år. Nedleggelse av flere bibliotek er forslaget etaten kommer med. Tøyen-ungdom raser.

TØYEN: – Vi i ungdomsrådet i Bydel Gamle Oslo kan på ingen måte forstå Kulturetatens forslag om å kutte i tilbudet til Tøyens bibliotekfilialer.

Forrige uke ble Kulturetatens konsekvensanalyse for hvordan de kan spare inn 11 millioner kroner i løpet av de neste fire årene, lagt frem for for kulturkomiteen i bystyret. Forslaget får ungdommene til å se rødt:

– Tøyen-biblioteket er ikke bare et bibliotek, men også et viktig sosialt tilbud. Med Tøyen-løftet er det jo nettopp disse tilbudene vi vil styrke, sier ungdomsrådets Luka Andrine Dyrnes.

Bydel uten fritidstilbud

Dyrnes fortsetter:

– Når man ser at noe går bra, vil man heller utvide enn å trappe ned. I dag flommer det over med folk i biblioteket, da bør det jo flomme over med tilbud også.

Ungdomsrådet i Bydel Gamle Oslo mener at det er helt på jordet å ville kutte i tilbudet, og ser heller at tilbudet bedres, i tråd med den mye omtalte Tøyen-satsingen.

– Gamle Oslo er en av få bydeler uten et fritidstilbud for all ungdom i regi av bydelen. Biblioteket her på Tøyen har i en hvis grad kunnet bøte på dette, og å da er det vanskelig for meg å skjønne at det fremlegges forslag om å kutte i tilbudet! sier en oppgitt nestleder i Gamle Oslo ungdomsråd Jenny Johnsen.

– Tilbudet bør styrkes!

Silje Winther, leder for bydelsutvalget i Bydel Gamle Oslo er enig med ungdomsrådet og har kjempet for ikke bare å beholde tilbudet, men også styrke det.

– Tøyen er et område hvor mange familier lever med varig lave inntekter, og hvor det generelt er få andre aktivitetstilbud. For mange er biblioteket det naturlige midtpunktet på Tøyen, og det har gjennom flere år blitt etterlyst større lokaler og lengre åpningstider, slik at enda flere kan få glede av dette fantastiske biblioteket. Biblioteket er hjertet på Tøyen, og å kutte i dette er det siste man må gjøre, sier Winther.

DittOslo har tidligere skrevet om bibliotekene på Romsås og Nordvet, som etaten også har foreslått å legge ned.

Byrådet sier nei

Byråd for kultur Halstein Bjercke (V) har uttalt til dittOslo.no at ingen bibliotektilbud skal røres før byrådet har lagt frem sin bibliotekmelding før jul.

At Kulturetaten likevel legger frem sine forslag om nedlegging bekymrer mange bibliotekbrukere.

LES OGSÅ:

Asbjørn (92) bruker biblioteket tre ganger i uka – forbannet over kuttforslag

Mahmona Khan: – Helt hårreisende å ville legge ned bibliotek!

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen