*Nettavisen* Nyheter.

Biden: - Hillary et bedre valg

Joe Biden sier Hillary Clinton hadde muligens vært en bedre visepresidentkandidat enn ham selv.

11.09.08 14:35

Demokratenes visepresident Joe Biden antydet under et valgmøte onsdag i Nashua i New Hampshire at Barack Obama hadde kanskje gjort et smartere trekk hvis han hadde valgt Hillary Clinton som visepresidentkandidat.

- Hillary Clinton er like kvalifisert eller mer kvalifisert enn meg til å bli visepresident i USA. Det må være helt klart. Hun er virkelig en personlig og nær venn, og hun er kvalifisert til å bli president i USA, og hun er helt klart kvalifisert til å bli visepresident, sa Biden etter at en mann i forsamlingen sa han var glad for at Obama valgte Biden fremfor Clinton.

- Og for å være helt ærlig, så ville hun kanskje ha vært et bedre valg enn meg, sa Biden, ifølge ABC News.

McCain i ledelsen
John McCain har fått medvind i seilene etter at han valgte Sarah Palin som visepresidentkandidat for to uker siden.

Noen målinger viser at det er et dødt løp mellom Obama og McCain, mens andre målinger viser at McCain har en klar ledelse. Det til tross for at Obama hadde et forsprang på ti prosentpoeng i sommer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nå begynner flere sentrale personer i Det demokratiske partiet å bli engstelige for at Obama kan ha undervurdert sin motstander.

- Det er mer enn bare en voksende angst. Det er en merkbar frustrasjon. Det er en dyptgående engstelse over at budskapet (endring red.anm.) er i ferd med å forsvinne fra dem, sier Doug Schoen, som jobbet for Bill Clinton under gjenvalget i 1996.

Palin påvirket valgkampen
Joe Tripper, en Demokratisk tungvekter som har vært med i flere valgkamper, mener at Obama-leiren var sent ute med å innse hvordan valget av Palin ville påvirke dynamikken i valgkampen.

- De har belaget seg på å kjøre en strategi med fokus på «erfaring mot endring», slik som de gjorde mot Clinton. Og jeg tror at Palin har klart å forandre dette til å dreie seg om «endring og reform mot endring». De mistet balansen til en viss grad og forsøker nå å tilpasse seg, sier Tripper, ifølge Politico.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag