RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Biden ber demokrater støtte folket mot våpen

Leesburg (NTB-Reuters) USAs visepresident Joe Biden ba onsdag innstendig sine demokratiske partifeller i Kongressen innfri folks krav om strengere restriksjoner på våpen.

Det er uklart om det blir flertall i Kongressen for noen av anbefalingene Biden har kommet med om nye restriksjoner, men han understreket at kongressrepresentantene har plikt til å gjøre så godt de kan.

- Jeg vil ikke høre fra noen av dere at dere ikke vil fordi det er for farlig politisk. Det er overveldende enighet om at det er på tide å gå til aksjon, sa han til kongressrepresentantene på en tre dager lang samling i Leesburg i Virginia.

Våpeneiernes organisasjon National Rifle Association (NRA) er imot alle anbefalingene til Biden og hevder de bryter med amerikanernes rett til å ha våpen.

Mange kongressrepresentanter fra konservative stater, både republikanere og demokrater, er motvillige til å gå inn for strengere regler fordi de frykter de da ikke blir gjenvalgt.

Både Biden og president Barack Obama har de siste dagene trappet opp kampanjen for å få gjennom strengere restriksjoner etter massakren i Newtown før jul der en ung gutt drepte 20 barn og sju voksne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere