NEW YORK (Nettavisen): President Joe Biden skal flere ganger ha referert til Donald Trump som «tidenes verste president» i USA.

Nå skal Biden derimot være i harnisk over at han selv nå scorer lavere enn Donald Trump i en meningsmåling.

Les også: – Donald Trump fronter en helt sinnssyk konspirasjonsteori

– Trump er «tidenes verste president»

Etter at Trump hadde vært president i nesten halvannet år, var det bare 41 prosent som mente han gjorde en god jobb som president. Det ble på den tiden sett på som en historisk lav oppslutning for en amerikansk president.

I en fersk måling scorer derimot Biden enda lavere, han får nemlig bare støtte av rundt 40 prosent.

Ifølge Politico skal Biden være svært frustrert over at han nå er mindre populær enn Trump var på samme tidspunkt, ifølge flere kilder de har snakket med.

Les også: Mener president Biden bør gå av: - Han er usammenhengende, borte vekk og forvirret

Avisen skriver at Biden skal være helt forferdet og mystifisert over at Trump nå scorer bedre enn ham selv på popularitetsmålinger. De skriver også at Biden flere ganger ha skal referert til Donald Trump som «tidenes verste president» i USA.

– Burde blitt advart tidligere

President Biden skal også være kraftig irritert over krisen USA står i nå med tanke på mangel på morsmelkerstatning.

Les også: Grusomme tall for Joe Biden

I USA har morsmelkerstatning blitt en stadig større mangelvare de siste månedene, både på grunn av stenging av USAs største fabrikk der det lages morsmelkerstatning, og på grunn av problemer knyttet til forsyningsledd, utløst av koronapandemien.

Biden skal være forarget over at han ikke på et tidligere tidspunkt ble advart om mangelen på morsmelkerstatning som nå har blitt et stort samtaleemne i USA.

I tillegg sliter Biden fra før av også med inflasjon og stadig stigende bensinpriser, noe som også er årsaken til at han opplever elendige tall på meningsmålinger.

– Frykt i Det hvite hus

Gjennomsnittsmålingen til Biden hos FiveThirtyEight ligger nå på 40,7 prosent, mens Trump på samme tidspunkt lå på 41,6 prosents oppslutning.

Ifølge Daily Mail er dette en lavere oppslutning enn noen av Bidens forgjengere siden slutten av andre verdenskrig.

Les også: Slik svarer Zelenskyj på Trump-spørsmålet: - Beklager at jeg sier noe som du ikke liker

Ifølge Politico skaper den lave oppslutningen også frykt i Det hvite hus for at parallellen til Jimmy Carter, som også ble hjemsøkt av prisøkning og ble sittende fast i en utenrikspolitisk sump, nå skal sette seg.

Les også: Trump er fly forbannet etter frifinnelse: - Dette landet går til helvete!

– Finnes ingen magisk tryllestav

– Dette er noe som har hjemsøkt ganske mange tidligere presidenter. En hel masse ting skjer på din vakt, men det betyr ikke at det finnes en magisk tryllestav som kan løse problemene. Ansvaret til presidenten er større enn verktøyene han har til å fikse det, sier Robert Gibbs, som var pressesekretær under Barack Obama, til Politico.

Det hvite hus slår nå tilbake mot Politico og deres påstander om at Biden-administrasjonen nå er preget av sinne og frustrasjon.

– Fremstillingen av Det hvite hus bryter rett og slett med realiteten. Og hvis vi hadde blitt konfrontert med disse påstandene før de gikk i trykken, så ville vi ha sagt det samme da, sier Andrew Bates, talsmann for Det hvite hus.

– Vi er frustrerte

Demokraten og strategen Adrienne Elrod, som har jobbet både for Joe Biden og Hillary Clinton, legger derimot ikke skjul på at det for tiden er mye frustrasjon innad i partiet og man bærer på en stor frykt inn mot mellomvalget i november der Demokratene kan miste kontrollen i Kongressen.

– Det er mye som er utenfor hans kontroll og vi er frustrerte, og alle Demokrater - ikke bare det i Det hvite hus, men alle med en plattform - trenger nå å gjøre en bedre jobb for å minne amerikanerne om hvor forferdelig det vil bli om republikanerne tar kontrollen, sier Elrod til Politico.

Trump: – Biden er den verste presidenten i historien

President Joe Biden er på sin side optimistisk, og la på tirsdag ut følgende melding på Facebook:

– Faktum er at USA er i en sterkere økonomisk posisjon i dag enn så og si noe annet land i verden. Uavhengige eksperter har til og med spådd at den amerikanske økonomien vil vokse kortere enn i Kina i år. Det har ikke skjedd siden 1976.

Les også: Biden latterliggjøres i ny video: - Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

Her kan du se hvordan Biden gjør det sammenlignet med flere andre presidenter:

Uttalelsen til Biden er derimot ikke Donald Trump enig i. Nå kommer han med et syrlig spark til Biden:

– Nesten alle hevder at Biden er den verste presidenten i historien. Om man ikke får inflasjonen under kontroll snart, så vil han kunne bli husket som en identisk kombinasjon av Herbert Hoover og Jimmy Carter, hvorav Jimmy`s eneste vise ord var at vårt land ikke burde bruke poststemmer i valg fordi de vil føre til veldig korrupte valg, skriver Trump på Truth Social.

Nylig delte Trump også den forsiden fra New York Post, der Biden blir hengt ut for de utfordringene landet nå står overfor. Se forsiden under: