OSLO/NEW YORK (Nettavisen): Walter Wallace (27) ble skutt og drept mandag etter å ha nektet å legge fra seg en kniv, ifølge politiet. Hendelsen ble filmet, og filmen er siden delt i sosiale medier.

Se video av hendelsen øverst i saken. Nettavisen advarer mot sterke bilder.

Vitner og naboer mener politiet brukte overdreven makt mot Wallace. 27-åringens far, Walter Wallace senior, sier til avisen The Philadelphia Inquirer at sønnen ser ut til å ha blitt truffet av ti skudd.

Han forteller at sønnen, som selv hadde barn, slet med psykiske problemer og brukte medisiner.

– Hvorfor brukte de ikke et elektrosjokkvåpen, spør han.

Hamrer løs mot Trump etter dødsfall

Etter skyteepisoden er Joe Biden ute og kritiserer president Donald Trump.

- Våre hjerter er knust for familien til Walter Wallace Jr., og for alle de som lider av den følelsesmessige tapet av å lære om et nytt svart liv i Amerika som er tapt. Vi kan ikke akseptere at en mental helsekrise her i landet ender med død, skriver Biden i en uttalelse.

Hvor han legger til.

- Alt Donald Trump gjør er å fyre opp under splittelsens flammer i samfunnet vårt. Han er ikke i stand til å gjøre det virkelige arbeidet for å bringe mennesker sammen. Vi vil. Vi ber alle for hele Wallace-familien og for nasjonen vår, slik at vi kan bevege oss mot helbredelse, skriver Biden.

Adlød ikke politiets ordre

Politiets talskvinne Tanya Little sier de rykket ut til Black Cobbs Creek-området vest i byen etter å ha fått melding om en bevæpnet mann. Der oppdaget de Wallace, som ifølge henne ikke adlød da politiet ba ham legge ned kniven.

Les også: To politibetjenter skutt i Louisville i Kentucky – mistenkt pågrepet

Little sier Wallace nærmet seg politifolkene da han ble skutt.

Flere hundre personer gikk ut i gatene i byen mandag kveld og natt til tirsdag, og det kom til sammenstøt med politiet.

Les også: Eks-politimannen som er siktet for drapet på George Floyd, er løslatt mot kausjon

Film fra stedet viser folk som roper mot politiet og gråter. Politibiler og søppelkasser ble blant annet satt i brann.

1.000 mennesker har plyndret butikker

Ifølge Action News on 6abc førte det også til plyndring.

Philadelphia-politiet har tvitret at rundt 1.000 mennesker har plyndret butikker i området rundt Castor og Aramingo og rådet folk til å «unngå området».

En AFP-reporter lenger vest i byen, der en folkemengde på rundt 1.000 personer hadde samlet seg, melder om sammenstøt mellom politibetjenter med batonger og flere titalls demonstranter.

Pennsylvania-guvernør Tom Wolf har kunngjort at flere hundre soldater fra nasjonalgarden er mobilisert og klare til å «beskytte retten til fredelige forsamlinger og demonstrasjoner mens folk holdes trygge».

De nye opptøyene kommer dagen etter 27 år gamle Walter Wallace jr. ble skutt og drept av politiet, etter at han ifølge politibetjentene skal ha nektet å slippe en kniv. Familien hans sier han var psykisk syk.

Mer enn 90 personer ble pågrepet etter sammenstøt under demonstrasjonene mandag, og 30 politibetjenter ble skadd.

Omfattende demonstrasjoner mot rasisme og politivold har preget USA etter politidrapet på George Floyd i mai.