NEW YORK (Nettavisen): President Joe Biden sliter i motbakke, og nylig ble han også latterliggjort for en video der han tilsynelatende håndhilser rett ut i luften etter en tale i North Carolina.

Se den aktuelle videoen her:

Flere stiller seg hoderystende til hendelsen, og den republikanske senatoren Ted Cruz er en av dem som har latterliggjort Biden ved å legge ut videoen på Twitter.

Les også: Donald Trump fikk kraftig sinneutbrudd om Ukraina: - De prøvde å lure meg!

- Helt bisart

En annen republikaner, Harmeet K. Dhillon, som tidligere satt i styret i California Republican Party, skriver at

- Jeg gjentar, hvor er Det hvite hus og Bidens familiens hjelpere, hvis jobb det er å få ham til å fremstå på en bra måte. Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient, skriver hun.

- Ingenting som ser ut til å virke for Biden

Nylig er det også blitt publisert ferske «skrekktall» for president Joe Biden, som er de mest negative for noen president siden 2012.

- Pessimismen svekker helt klart amerikanernes oppfatning av president Joe Biden. Faktisk, så er det ingenting som ser ut til å virke for Bidens presidentskap når det gjelder folks oppfatning av ham, skriver CNBC.

Les også: Donald Trump-sjokk i oppsiktsvekkende ny måling

De viser til en ny meningsmåling der det bare er 38 prosent som nå mener at president Biden gjør en god jobb. I en tilsvarende måling fra Quinnipiac University Poll, er det bare 33 prosent som mener Biden leverer bra.

«Elendig»

Inflasjonen herjer også, og på grunn av den er det nå hele 47 prosent av de spurte som betegner økonomien som «elendig», noe som er de verste tallene en president har opplevd i den kategorien siden 2012.

Det er bare en av fem amerikanere som nå mener at de nå er ovenpå økonomisk, noe som er de de svakeste tallene på over åtte år.

Les også: Reagerer på uttalelsene om Trump på mentalinstitusjon: - Han er som et lite barn

I den samme målingen er det bare 17 prosent som ser på økonomien som «utmerket» eller «bra», noe som er det laveste tallet siden 2014.

Oppsiktsvekkende nok er det hele 56 prosent som tror det vil komme en resesjon neste år, noe som er på et nivå man bare har sett i perioder hvor det faktisk pågår en resesjon.

- Umulig å ignorere pessimismen

- Tidligere så lå angsten mer i hva man trodde ville skje med økonomien, og nå har vi beveget oss over på et nytt sted der folk er mye mer pessimistiske med tanke på hva som skjer, sier Micah Roberts, en republikaner og partner i Public Opinion Strategies, som står bak målingen.

Les også: Biden anklager Russland for folkemord i Ukraina

- Det er umulig å ignorere pessimismen man ser i denne undersøkelsen. Den finnes på hver eneste side og man kan ikke flykte fra det, sier Roberts om målingen, som ble foretatt mellom 7. og 10. april, om som har en feilmargin på pluss minus 3,5 prosentpoeng.

De negative økonomiske utsiktene fremover er slettes ikke gode nyheter for Biden frem mot mellomvalget i november, der Demokratene frykter at de kan miste kontroll i Kongressen.

Jay Campbell, som er partner ved Hart Research og demokraten som står bak meningsmålingen, prøver å forklare problemene til Biden på følgende måte.

- Levekostnadene har tatt fokus fra alt annet, inkludert covid. Og en av årsakene til det er at holdningene til økonomi stort sett er et partipolitisk fenomen. Men det er ikke tilfellet med inflasjon, eller i det minste ikke akkurat nå. Det er det viktigste temaet både for Demokratene, de uavhengige og Republikanere, sier Campbell.

Les også: Galskapen er tilbake: - De tar ei dame med ned på hotellrommet og kommer opp i baren for mer etterpå