Den oppsiktsvekkende uttalelsen kommer etter et intervju med ABC New-programleder George Stephanopoulos.

Programlederen stilte følgende spørsmålet om Biden mener han er en morder. Da svarte den amerikanske presidenten følgende:

- Mmm, hmm, ja, det gjør jeg.

Han la så til:

- Prisen han kommer til å betale, får du se snart, sa Biden.

Biden utdypet imidlertid ikke hva han mente med at «Putin må betale en pris».

- Må fortsatt kunne jobbe sammen

Den amerikanske presidenten fortalte videre at Putin ikke vil bli satt helt på sidelinjen, likevel.

- Det er mulig å gå sammen og tygge tyggegummi på samme tidspunkt, hvor det er i våre felles interesser å jobbe sammen, sa Biden til Stephanopoulos.

Les også: - Han er i ferd med å ødelegge landet vårt

Tirsdag ble en amerikansk etterretningsrapport offentliggjort som anklager Russlands president Vladimir Putin for å ha forsøkt å påvirke presidentvalget i USA i november. Målet skal ha vært å bidra til gjenvalg av Donald Trump.

Slår knallhardt tilbake mot Biden

Putin er mange ganger blitt anklaget for bruk av brutale metoder mot opposisjonelle i Russland. Da Biden i intervjuet ble spurt om han mener Putin er en morder, svarte den amerikanske presidenten ja.

Les også: - Putins luksuseiendom utstyrt med do-børster til 7000 kroner per stykk

Uttalelsen er ikke blitt tatt godt imot i Russland.

- Biden fornærmer våre borgere og landet vårt med sin uttalelse, skriver lederen for underhuset i Russlands nasjonalforsamling, Vjatsjeslav Volodin, på Telegram.

- Et angrep på Putin er et angrep på Russland, føyer han til.

Ikke sabotasje

Ifølge rapporten fra USAs øverste etterretningssjef tirsdag, ga Putin klarsignal til en russisk operasjon for å skade Joe Bidens kandidatur.

Amerikansk etterretning har også gransket påstander om at utenlandske aktører saboterte valgavviklingen og manipulerte valgresultatet, men har kommet fram til at det ikke var tilfelle.

Russiske hackere gjorde ikke noe vedvarende forsøk på å trenge inn i maskinene som ble benyttet under valgavviklingen, slik de har gjort under tidligere valg, konkluderer rapporten.

Joe Biden blir imidlertid ikke kvitt «spøkelset» til Donald Trump:

Sier Iran prøvde seg

Ifølge rapporten forsøkte Iran å trenge inn i det som omtales som kritisk infrastruktur, angivelig for å påvirke resultatet i Bidens favør. Heller ikke de lyktes med å endre data eller påvirke valgdeltakelsen, opptellingen eller resultatet, er konklusjonen.

Les også: Donald Trump med bisarr vaksineuttalelse

Både Russland og Iran har tidligere avvist anklager om forsøk på å påvirke valget.

Etterretningen avdekket ikke kinesiske forsøk på å påvirke utfallet av valget – verken i Trumps eller Bidens favør.

Rapporten slår samtidig fast at flere utenlandske aktører samlet informasjon som kunne ha vært brukt til å påvirke utfallet av valget, men uten at dette skjedde.

Henter hjem ambassadør

Onsdag kveld, i kjølvannet av ABC-intervjuet, har Russland kalt hjem sin Washington-ambassadør for konsultasjoner.

Russerne understreker at de ønsker å forhindre at forholdet til USA forverres.

– Russlands ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, er invitert til å komme til Moskva for konsultasjoner. Målet er å analysere hva som bør gjøres og hvilken retning vi bør ta når det gjelder forholdet til USA, opplyser det russiske utenriksdepartementet onsdag.