– Vi bør gi diplomatiet alle sjanser til å lykkes, sier USAs president Joe Biden i en tale om den spente situasjonen mellom Russland og Ukraina.

USAs president Joe Biden talte tirsdag kveld norsk tid og kom med nye uttalelser om Ukraina-krisen etter at Russland kunngjorde en delvis tilbaketrekning.

- Så lenge det er håp om at diplomatiet kan forhindre strid og grusomme menneskelige lidelser, så vil vi forfølge dette, sier Biden.

Biden opplyste at han og Russlands president Vladimir Putin er enige om å fortsette dialogen.

Biden sa også at verken NATO, Ukraina eller noe annet land er en trussel fra Russland.

Den amerikanske presidenten gjentok også at russisk aggresjon mot Ukraina kommer til å bli møtt med alvorlige konsekvenser:

I talen, som startet klokka 21.30 norsk tid, gjentok presidenten at «USA er åpen for høynivå-diplomati i nær koordinering med våre allierte».

Russland kunngjorde nylig at noen av utstyret og soldatene som har vært utplassert ved Ukrainas grenser, er i ferd med å returnere til sine baser etter endt øvelse.

Ifølge Natos anslag har Russland hatt over 130.000 soldater ved grensen til Ukraina. USA og Vesten har anklaget Russland for å forberede en invasjon av nabolandet, noe russerne har benektet.