NEW YORK (Nettavisen): President Joe Biden var under stort press foran onsdagens pressekonferanse i Washington.

Der ble han blant annet presset på om han vil stille til gjenvalg, og om han tror Trump kommer til å stille. Se video av hva Biden svarte her:

- Vil folk litt fred og ro

President Biden åpnet pressekonferansen med å øke målsettingen for vaksineringen fra 100 til 200 millioner amerikanere innen utgangen av hans første 100 dager som president.

Les mer: Biden: Vi skal sette 200 millioner vaksinedoser innen 30. april

Helt i startfasen ble Biden spurt om både flyktningkrisen på grensen til Mexico og våpenkontroll.

- Vi skal ta tak dette, men det fundamentale problemet i starten har vært å gi folk litt fred og ro, slik at de kan gå til sengs om natten uten å bekymre seg for mye, sier Biden og viser til arbeidet med vaksineringen og krisepakken som har vært hans første prioritet.

- Vil ikke la enslige barn dø i veikanten

Biden ble spurt om det var fordi han ble sett på som en «fin fyr» som vil slippe inn mange innvandrere til USA, som nå gjør at så mange flyktninger kommer til USA-grensen fra Mexico.

- Vel, på en måte kunne jeg jo si at det er en kompliment, men sannheten er at svært lite har endret seg. Vi har en økning nå på 28 prosent av flyktningene som kommer til vår grense i forhold til i fjor, mens det under Trump var en økning på 31 prosent. Tror dere alle kom da Trump var president fordi Trump var en fin fyr? Det er ikke slik det fungerer, sa Biden.

Biden sier økningen som nå finner sted, er noe som skjer hver vinter i perioden fra januar til mars/april, blant annet på grunn av været.

- De kommer hit nå på grunn av været, det er ikke for varmt for dem å gå gjennom ørkenen, og det andre er på grunn av situasjonen i landene de kommer fra, sier Biden.

- Og husk at majoriteten av de som kommer, tusenvis av dem, blir sendt tilbake og sendt hjem. Vi sender også hjem majoriteten av de familiene som kommer til grensen, sier Biden.

Bare i februar i år ble rundt 100.000 personer pågrepet av Den amerikanske toll- og grensesikkerhetsetaten (CBP) da de forsøkte å ta seg til USA fra Mexico. Av disse var nesten 9.500 enslige mindreårige. Totalt er nå 16.500 enslige barn i grensepolitiets varetekt, melder CNN på torsdag.

- Jeg kommer ikke til å la enslige barn som kommer til grensen vår være i veikanten for å sulte i hjel. Jeg gjør det bare ikke, ingen annen administrasjon har gjort det, bortsett fra Trump, sa Biden. Han forteller også at de nå jobber for å få disse barna ut av grensepolitiets varetekt, og ønsker å tilby dem et annet sted å bo til deres asylsøknader er blitt behandlet.

Ble presset på gjenvalg og Trump

Biden ble også spurt om han kommer til å stille til gjenvalg i 2024.

- Det er utgangspunktet mitt, svarte Biden.

Og tror du da at du kommer til å stille mot Trump?, ville en journalist vite.

- Jeg har ikke peiling. Jeg vet ikke om det kommer til å være et republikansk parti da, vet du?, svarte Biden.

Har ikke skjedd på over 100 år

Ikke på over 100 år har det gått så lang tid fra en president ble innsatt til han møter til en pressekonferansen der media kan stille åpne spørsmål. Biden har nemlig sittet som president i 64 dager før han nå på torsdag møtte pressen.

Les også: Trumps hemmelige brev til Joe Biden: - Jeg ønsker ikke å si det

Dette står i stor kontrast til presidentene som kom før ham. Ronald Reagan og Bill Clinton møtte til pressekonferanse bare ni dager etter at de ble innsatt.

For Barack Obama tok det rundt 20 dager før han holdt sin første pressekonferanse, mens Donald Trump møtte media på en åpen pressekonferanse allerede i sin første uke som president.

- Biden kommer frem fra skjulestedet sitt

Biden har lenge fått kritikk for å ha utsatt pressekonferansen og det er de som hevder at han gjemt seg bort.

- I dag kommer president Biden ut fra skjulestedet sitt og vil holde sin første pressekonferanse. Han har satt en 100 års-rekord i å utsette dette til akkurat nå, skriver Kayleigh McEnany, som var Donald Trumps pressesekretær på Twitter på torsdag.

De konservative kritikerne av Biden hevder presidenten har blitt holdt unna en pressekonferanse frem til nå, fordi han har blitt beskyttet av sin administrasjon, skriver The Gurdian.

Våpenkontroll og krisepakke

Det er flere problemer og utfordringer Biden ble konfrontert med på torsdagens pressekonferanse. Et av problemene er våpenkontroll, et spørsmål som har blitt enda mer aktuelt etter to masseskytinger nylig, der ti personer ble skutt og drept i Boulder uken etter at åtte personer ble skutt i Atlanta.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

En annen utfordring som Biden snakket om på pressekonferansen, var krisepakken på 1.900 milliarder dollar som skal bidra til å gjenreise USAs økonomi etter koronapandemien.

Vaksinestrategien ble også et tema under pressekonferansen. Biden startet pressekonferansen med å øke målsettingen for vaksineringen fra 100 til 200 millioner amerikanere innen utgangen av hans første 100 dager som president.

Så langt har 85,5 millioner, rundt 25 prosent, av amerikanerne fått minst en dose, mens 46,4 millioner er fullt ut vaksinert.

Biden ble derimot ikke spurt om det noe pinlige trappefallet da han var på vei opp trappen til Air Force One nylig.

Se video av hendelsen her:

- Den absolutt verste løsningen

Denne uken ble det klart at Biden har utpekt visepresident Kamala Harris til å lede innsatsen for å takle den økende tilstrømmingen av migranter over Mexico-grensen, noe som slettes ikke faller i god jord hos alle republikanere.

Den republikanske guvernøren i Arizona, Doug Ducey, hamrer nå løs på Biden for å ha plukket ut Kamala Harris til denne jobben.

Les også: Det slo ned som en bombe da hun røpet familiehemmelighetene - nå åpner hun om Trump-barnas fremtid

Ducey sier å gi Harris dette ansvaret er «den verst tenkelige løsning», blant annet fordi han hevder Harris ikke ser på problemene ved grensen som «et problem eller en alvorlig trussel».

- Hvis president Bidens hensikt var å vise at han tok krisen ved grensen vår på alvor, har han faktisk gjort det stikk motsatte ved å velge visepresident Harris til å ta ledelsen på dette problemet. Han bagatelliserer denne saken fullstendig ved å gi ansvaret til noen som rett og slett ikke bryr seg, sier Ducey.

Se video av hans uttalelse her:

Trump: - De er onde, de som kommer

Også Donald Trump har kritisert Biden for hans håndtering av flyktningkrisen på grensen, der Biden-administrasjonen nå innrømmer at man står overfor den største tilstrømmingen av migranter på mer enn to tiår.

- Du har noen skikkelig onde noen som kommer over grensene nå, det er noen veldig farlige kriminelle som nå kommer, og vi tillater at de kommer rett inn i vårt land. Det er galskap. Og det er ingenting sammenlignet med hvordan det kommer til å bli de neste månedene, uttalte Trump i et intervju denne uken.