NEW YORK (Nettavisen): En ny video av president Joe Biden (79) som er tatt i New York, der presidenten på onsdag deltok på FNs høynivåuke, går nå viralt.

Se videoen her:

– Biden er fullstendig bortreist

Videoen, som viser president Biden etter at han har holdt en tale på Global Fund Conference i New York, er lagt ut av en av kommunikasjonsrådgiverne til den kjente republikaneren og senatoren Ted Cruz fra Texas.

– Joe Biden er fullstendig bortreist på scenen. Skremmende og trist, skriver rådgiveren Steve Guest i sin Twittermelding der han deler videoen.

Daily Mail skriver at flere personer på Twitter refererer til klippet som «trist» og sier at Biden opptrådte «merkelig» og «klossete», og at det så ut som han var «helt borte vekk» og «ikke visste hvor han var».

Se også: Biden-video: - Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

– Hvordan er ditt mentale fokus?

Videoen kommer bare noen dager etter at CBS og programmet «60 Minutes» publiserte et intervju med Biden der presidenten blant annet ble spurt om sin helse og mentale tilstand.

– Noen mennesker spør seg om du er skikket til jobben. Og når du hører dette, så lurer jeg på hva du tenker? spør Scott Pelley i 60 Minutes.

– Bare følg med. Og jeg sverger, det er det eneste jeg tenker. Bare følg med. Hvis du ikke tror at jeg har energinivået eller den mentale skarpheten, vel da, du vet, det er nå en ting, sier Biden blant annet.

– Hvordan vil du si at ditt mentale fokus er? spør Pelley videre.

– Åh, det er fokusert. Jeg sier det, og jeg tror det. Det finnes ikke ting jeg ikke gjør nå, som jeg gjorde tidligere, det være seg fysisk, mentalt eller noe annet, sier Biden.

Se video av Bidens uttalelser her:

Her kan du lese en transkripsjon av intervjuet med president Biden.

Les også: Trump: - Dette kan bety tredje verdenskrig

I det samme intervjuet sier president Biden at det gjenstår å se om han vil stille til gjenvalg for en ny presidentperiode i 2024.

Biden har tidligere sagt kategorisk at han vil stille.

Les også: Sjokk-uttalelse fra Donald Trump: - Om jeg blir president igjen, vil jeg seriøst vurdere å gjøre det

Biden, som fyller 80 år i november, sier at intensjonen hans er å stille til gjenvalg.

– Men det er bare en intensjon. Er det en urokkelig avgjørelse om at jeg stiller på nytt? Det gjenstår å se, sier Biden til CBS.

Bidens FN-tale i New York: Tordner mot Putin: – Dette bør få blodet til å fryse i årene deres