RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bigamist-ektemann nektet for konevold

- Hun er allergisk mot en hudkrem hun bruker. Slik forklarte ektemannen til kvinnen, som er tiltalt for bigami, hvordan hun stadig hadde blåmerker.

Den gambiske mannen står tiltalt blant annet for flere år med vold mot sin 36 år gamle kone, som også er gambisk. Den 30 år gamle mannen nektet straffskyld da saken mot ham startet i Bergen tingrett mandag.

Tiltalt for bigami
Saken er spesiell fordi hans kone skal prøves for tingretten i februar, tiltalt for å ha vært gift allerede da hun giftet seg med 30-åringen i august i fjor. De hadde da vært sammen siden 2002.

- Presset til ekteskap
Kvinnens forsvarer, Olaf Holm, har hevdet i pressen at hans klient ble presset eller truet til å inngå ekteskapet med 30-åringen. Selv sa kvinnen til politiet at hun glemte at hun var gift, da hun inngikk ekteskapet med mannen som nå er tiltalt for vold mot henne. Hun har også forklart at 30-åringen var voldelig mot henne, men har senere trukket dette. Kvinnen møtte heller ikke i retten mandag for å forklare seg i saken mot ektemannen. Aktor Trond Eide mente fraværet skyldes at hun fryktet mannens vrede, og ba om at hun måtte pågripes av politiet.

Pisket med belte
Den 30 år gamle mannen benektet hardnakket påstandene om at han skal ha banket sin kone flere ganger i måneden siden slutten av 2002. Ifølge tiltalen skal han ha stukket henne med saks, pisket henne med belte, dradd henne etter det ene brystet og dyttet henne ned en trapp. Han skal også ha truet henne på livet med kniv.

- Hudallergi skapte blåmerkene
Han ble anmeldt av politiet etter at kona ble undersøkt på legevakten med kroppen full av blåmerker.

- Hun har allergi mot en afrikansk hudkrem, som ikke finnes i Europa. Den gjør slik at hun får blåmerker, forklarte 30-åringen for retten.

- Jeg har aldri slått henne. Vi kan krangle, men aldri slåss. Hun er en veldig vanskelig kvinne og hun anmeldte dette fordi hun er fryktelig sjalu og tror jeg er utro. En gang sa hun at hun skulle hevne seg på meg. Jeg hadde aldri trodd at det skulle gå så langt som dette, sa mannen.

- Visste ikke hun var gift

- Visste du at hun var gift da dere giftet dere?

- Nei, det visste jeg ikke, svarte 30-åringen.

Kvinnen giftet seg med en afrikansk mann bare et halvt år før hun giftet seg med 30-åringen. På det tidspunktet hun giftet seg første gangen, skal hun og 30-åringen ha vært samboere. Kvinnen har giftet seg fire ganger siden hun kom til Norge fra Gambia på 1990-tallet. Påtalemyndigheten mener ekteskapene var proforma, men det er usikkert om det skal ha vært betalingsekteskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere