*Nettavisen* Nyheter.

Bik Bok-gründer tiltalt etter israsulykke

Robin Helmersen (24) ble truffet av en isblokk på Frogner Foto: (Montasje. Foto: Privat)

Robin Helmersen (24) ble alvorlig skadet da han fikk isblokker i hodet.

26.11.10 18:32

Ulykken skjedde på Frogner i Oslo den 16. mars i år, da et isras fra taket på en bygård i Frognerveien traff Helmersen i hodet.

Nå er eieren av bygården, Bik Bok-gründer og milliardær Kenneth Sandvold, tiltalt for uaktsom legemsbeskadigelse, skriver VG Nett.

Sandvold skal ha fått advarsler om at det var rasfare fra taket på bygården, men skal ikke ha gjort noe med dette, ifølge påtalemyndigheten.

I tilegg til Kenneth Sandvold, omfatter tiltalen også hans bror og Sandvold Bolig AS.

- Har ikke vært uaktsomme
De tiltaltes advokat, Espen Skjerven, sier til Nettavisen at de har medfølelse for Robin.

- Våre klienter har medfølelse for Robin og hans familie, og mener at denne saken er et utslag av meget uheldige omstendigheter, sier Skjerven.

Han avviser imidlertid at hans klienter har vært uaktsomme.

- Det er en belastning å ha en slik tiltale rettet mot seg, men våre klienter mener at de ikke har vært uaktsomme, men at de har fulgt de samme normer for snørydding som alle andre. Bygården var også velholdt, velstelt og godt sikret med doble snøfangere og varmekabler i takrennen, sier Skjerven.

Skulle møte kjæresten
24 år gamle Robin A. Vedvik Helmersen fra Tønseberg skulle møte kjæresten da den fatale ulykken skjedde.

Familien til den unge mannen opprettet en blogg for å fortelle om sine tanker rundt den tragiske ulykken:

«16. mars 2010 hadde Robin fullført én av flere planlagte tentamen ved Bjørknes Privatgymnas der han er elev sammen med sin kjæreste Mari. På vei for å møte sin kjæreste ble han truffet av en massiv is-blokk som hadde løsnet fra et tak 6 etasjer over ham i Frognerveien, Oslo. Is-blokken traff Robin i hodet og slo ham bevisstløs. En kvinnelig lege var tilfeldigvis i nærheten og fikk lagt Robin i stabilt sideleie, åpnet luftveier så godt som mulig før sykebil kom til stedet. Mari var bare noen hundre meter fra Robin når dette skjedde og det var et tøft syn som møtte henne når hun kom til stedet.», sto det i bloggen.

Kenneth Sandvold etablerte kleskonsernet Bik Bok sammen med investor Ola Mæle og tre andre medgründere. Etter at han solgte deg ut, har han primært satset på eiendomsbransjen.

Sandvold eier en rekke bygårder i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.