RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bil havnet i vannet etter tur på glatta

RETT FRAM: Sjåføren klarte ikke å stanse i veikrysset og havnet ned i et vann like ved krysset. Bildet er gjengitt med tillatelse.
RETT FRAM: Sjåføren klarte ikke å stanse i veikrysset og havnet ned i et vann like ved krysset. Bildet er gjengitt med tillatelse. Foto: Privat
Reddes alt som reddes kan.

(iFinnmark): I Gednjekrysset på riksvei 890 og 891 i Øst-Finnmark klarte ikke en bilfører å bremse ned i krysset tidlig mandag. På sin ferd rev bilen ned et veiskilt og havnet ut i et vann, som man kan se av bildet. Sjåføren romsterte i bagasjerommet for å få ut flere handlenett mens lysene på bilen ennå står på.

Moste gjennom autovern

Tidligere på dagen fikk en intetanende trailersjåfør årets ubehageligste overraskelse da underlaget brått ble såpeglatt, ifølge Roy Wara fra Bugøyfjord.

Han forteller at han var hjemme da han oppdaget en bil med nødblinkerene på og et autovernet i Sotnesbakken stakk tvers over kjørefeltet.

– Jeg så at en bil sto med nødblinkene på og at autovernet stakk tvers over kjørefeltet. Jeg tenkte at autovernet måtte rettes ut, og at jeg måtte sette ut en varseltrekant på stedet.

– Da jeg satte meg inn i bilen sa kjæringa til meg at det ligger en trailer i elva, sier han til iFinnmark.

Flere uhell

Mens Wara er på vei bort til ulykkesstedet tar trailersjåføren seg ut av kjøretøyet, og har begynt å gå opp skråningen da han brått hører skrapelyder, ifølge Wara.

– Jeg kjenner sjåføren fra før. Han sa til meg etterpå at han var på tur opp fra bilvraket og hørte at det skranglet fra autovernet.

– Det var biler som kom etter traileren, og en lastebil med tilhenger som mest sannsynlig har hatt flaks. Den ene lastebilen kjørte over autovernet som lå krøllet på E6, sier han.

Wara kom seg bort til ulykkesstedet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her ble traileren stående etter å ha kjørt gjennom autovernet.

– Det var glatt på stedet. Speilhålka rett og rett. Bare få hundre meter før Sotnesbakken var det tørr vei. Sjåføren fikk ingen forvarsel. Han dro ut av veien da veigrepet ble borte, sier Roy Wara og legger til:

Her ble traileren stående etter å ha kjørt gjennom autovernet.

– En personbil holdt også på å kjøre ut av veien, og klarte så vidt å svinge unna autovernet. Det var smådramatisk her på morgenkvisten, sier han til iFinnmark.

Anmoder om forsiktighet

Politiets operasjonssentral i Østfinnmark politidistrikt ber veifarende i hele distriktet om å være oppmerksomme på det glatte føret.

Les flere saker hos iFinnmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere