Det var under en juleparade i byen Waukesha, Wisconsin at en sjåfør av en personbil kjørte rett inn i folkemengden. Blant de skadde rapporteres det at flere var barn.

Brannvesenet opplyser at til sammen elleve barn og tolv voksne ble transportert til sykehus etter hendelsen, men det er uklart hvor mange andre skadde som har blitt kjørt av andre.

Førjulsgleden ble til en tragedie foran tilskuerne i den lille amerikanske byen. Hendelsen ble fanget på video på kommunens direktesending, og man kan se flere skrike ut i sjokk når en gruppe unge dansere ble truffet.

I videoen under ser man kjøretøyet på vei mot paraden:

En far forteller at han gikk fra den ene skadde kroppen til den andre for å finne sin datter.

Minst fem personer er bekreftet døde og over 40 personer er skadd, opplyser lokale myndigheter.

En person er pågrepet i saken, og politiet ser ikke etter flere mistenkte. Kjøretøyet som politiet mistenker ble brukt er også funnet. En offentlig kilde sier til BBC at det i nåværende øyeblikk ikke ser ut til at hendelsen var et forsøk på terror.

Den britiske rikskringkasteren får opplyst at den mistenkte skal ha forsøkt å flykte fra en annen hendelse da vedkommende kom kjørende inn i juleparaden.

Politiet løsnet skudd mot bilen under hendelsen i et forsøk på stoppe den. FBI bistår etterforskningen av saken.

– I dag opplevde vi en fryktelig, meningsløs tragedie. Jeg gikk i paraden innledningsvis og så glade barn og foreldre, forteller borgermester Shawn Reilly til avisa Milwaukee Journal Sentinel.

Politisjef Dan Thompson kaller det en svært tragisk og kaotisk hendelse.

Forferdelige scener

Et vitne sier til avisa Milwaukee Journal Sentinel at en rød SUV kjørte i høy hastighet før han hørte et høyt smell og skrik fra folk som ble truffet.

Chris Germain, som er deleier i et dansestudio der flere som var med i paraden er medlemmer, blant dem datteren, forteller at han kjørte ved paraden da en mørkerød SUV «bare skjøt forbi oss».

En politibetjent løp etter bilen, ifølge Germain.

– Det lå små barn over hele veien, det var politibetjenter og helsepersonell som ga førstehjelp til flere fra paraden, sier han.

På videoer i sosiale medier, blant annet fra direktesendingen, kan man se bilen som kjører rett gjennom sperringer på stedet og inn i folk fra et korps som spilte i paraden.

Folk ble bedt om å holde seg unna sentrumsområdet i byen, og nødetatene rykket ut. Waukesha er en forstad til delstatens største by Milwaukee, som ligger drøyt tre mil østover, og har rundt 70.000 innbyggere. Juleparaden er en årlig tradisjon i byen.

Holder skoler stengt

Mandag er det besluttet at skoler i Waukesha skal holdes stengt på grunn av den tragiske hendelsen søndag. Det skriver Waukesha skoledistrikt i en melding på Twitter.

– På grunn av situasjonen vi er i, vil skolene holdes stengt mandag for alle barn mellom 4 og 12 år. det vil være et apparat tilgjengelig gjennom skoledagen for de som er på skolen, for de elevene som skulle trenge støtte, skriver skoledistriktet.

President Joe Biden har ifølge CNN blitt orientert om hendelsen. Biden har i skrivende stund ikke kommet med en offentlig uttalelse vedrørende hendelsen.