*Nettavisen* Nyheter.

Bil med barn havnet i sjøen

Foto: Pål Christensen / SCANPIX

En bil med tre barn havnet i sjøen på Tasta utenfor Stavanger.

22.08.10 10:09

Bilen havnet i sjøen ved Skogstøstraen på Tasta like utenfor Stavanger ved 12-tiden lørdag.

Sjåføren av bilen, en 26 år gammel mann, skal ha kommet seg opp på land på egenhånd og er fysisk uskadd, mens tre barn i bilen ble hentet opp av redningsmannskapene - alle hadde da hjertestans. Det er ikke klart hvor lenge de tre hadde ligget i vannet.

Kritisk for gutt (3), jente (6) og gutt (17)
De tre er en gutt på tre år, en jente på seks år og en gutt på 17 år.

Alle er nå til intensivbehandling på Stavanger universitetssjukehus, men er utenfor livsfare. Jenta er fraktet til Haukeland i Bergen for videre behandling, skriver Rogalands avis.

Haukeland universitetssjukehus opplyser i en pressemelding at jenta er fraktet til sykehuset og at hun får behandling ved intensivavdelingen. Tilstanden hennes er kritisk.

- Alle tre hadde hjertestans, men de er nå utenfor livsfare, sier informasjonssjef Gottfred Tunge til NTB.

- Jeg har akkurat snakket med behandlende lege og får opplyst at seksåringen nå fraktes til Haukeland. Tilstanden for alle tre er kritisk, men stabil. Seksåringens tilstand var i en periode ustabil. Legen understreker at alle tre har vært minimum 20 minutter under vann og at alle tre har hatt hjertestans. De to som blir igjen på sykehuset her ligger i respirator, sier informasjonssjef Gottref Tunge ved Stavanger Universitetssjukehus til Nettavisen klokka 15.

Det ble umiddelbart startet hjerte- og lungeredning på de tre.

Politi, ambulanse og brannvesen rykket ut til stedet da alarmen gikk. Hovedredningssentralen ble varslet klokka 12.05 og sendte et Sea King redningshelikopter til området, får Nettavisen opplyst.

Hentet opp av dykkere
Det var dykkere fra brannvesenet som hentet opp barna, opplyser Rogaland politidistrikt. De var alle bevisstløse. Ifølge politiet er det ennå uklart om mannen som var på land hadde vært i bilen da den kjørte i vannet. Saken etterforskes.

- Vi rykket ut med dykkere og var i sjøen klokken 12.08. Vi fikk opp tre personer, to barn under 10 år og en tredje person under 20, og startet gjenopplivning på alle tre, sier brannvesenets brigadesjef Per Halvorsen til Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.